donderdag 31 december 2009

Stom!


STOM!


Vrouwen in parkeergarages

Volwassenen met beertjes aan hun rugtas

Vrouwen die naar hun mannen fluiten alsin: HIERkomen!

Kat die denkt dat het leuk is om te spelen met kattenbakvulling

Verkoopsters die niet doorhebben dat je hun hulp niet op prijs stelt

Bezoek aan de tandarts

Het familierecept voor oliebollen (yakkes, groen-geel-rode-dingen)

SBS 6

De berg met werk die maandag op me wacht

Dat die ontzettend mooie witte jas er niet in mijn maat was

Dat de kapper er altijd nét iets te veel vanaf knipt

Jaarhoroscopen, klopt geen zak van, anders had ik de afgelopen vijf jaar wel elk jaar de ware gevonden!

Kerstfilms

Dat ik nét de 150 blogs niet ga redden dit jaar

Dat de oma van een vriendinnetje net is overleden en zij dus helemaal geen 'feestdagen' heeft

IJzel

Plastic scheiden

Dat ik maar niet kan beslissen waar en wanneer ik dit jaar op vakantie wil

Beau van Erven Dorens

Vuilniszakken die te dun zijn

Mannen die tegen de heg aan piesen

Vogelhuisjes die je niet buiten op kunt hangen

Eksters

Gat onderin mijn zool

zondag 27 december 2009

Millennium


Gisteren naar 'Millennium' geweest, de film naar het boek 'Mannen die vrouwen haten' van Stieg Larsson. En het was heftig! Ik heb het boek niet gelezen waardoor ik niet wist wat ik kon verwachten...

Het was erg spannend maar de verkrachtingsscene had van mijn part achterwege mogen blijven, heel naar om te zien! Ik nam me voor dat als er weer zoiets minutenlang in beeld werd gebracht ik weg zou gaan! En dat heb ik echt nog nooit bij een film gedacht!

Maar dat was gelukkig niet nodig, er werd wraak genomen (heerlijk) en het verhaal ging een andere kant op.
Spannende film, goed geacteerd, een aanrader!
Nu toch maar eens de vervolgboeken gaan lezen!

vrijdag 25 december 2009

Bordje Moestuin à la Wortel


Bereidingstijd: ong. 30 minuten (snijden, snijden, snijden en hakken)
Oventijd: 15 minuten
4-6 personen

Benodigdheden:
2 stengels prei
1 ui
4 bospeentjes
3 teentjes knoflook
3 tomaten
1 paprika
kruidenpaneermeel
zakje geraspte kaas
bakje champignons
pakje Boursin
aardappelpuree
boter

Snei alle groenten, grof of fijn naar eigen keuze.
Verwarm de oven voor op 250 graden.

Smelt boter in een grote wokpan en pers daar de teentjes knoflook in uit. Bak de ui in de hete boter, voeg daarna de prei toe en later de wortels en paprika. Bak alles op een hoog vuur. Voeg als laatste de champignons en tomaten toe. Draai na een paar minuten bakken en roeren het gas uit. Roer het hele pakje Boursin door het groentenmengsel.

Doe het groentenmengsel in een grote ovenschaal en dek het af met aardappelpuree. Meng de geraspte kaas met wat kruidenpaneermeel en strooi het over de aardappelpuree. Leg er een paar kleine klontjes boter bovenop. Schaal in de oven en 15 min. geduld hebben.

Eet smakelijk!

woensdag 23 december 2009

Te Laat!

Ik heb een jaarlijks terugkomend ritueel: de kerstkaarten te laat op de post doen en dan maar duimen dat ze er nog nét voor kerst zijn.

De laatste jaren ontwerp ik m'n kerstkaarten zelf. Of nou ja... als je het ontwerpen kunt noemen. Je download een programmaatje, plakt wat leuke foto's van het afgelopen jaar in een kader en laat ze afdrukken.

Aangezien ik dat leuk vind om te doen heb ik de kerstkaarten vaak eind november al in huis maar op de één of andere manier eindigen ze pas een dag of drie/vier voor kerst pas in de brievenbus.

Dus mocht je de kaart 'te laat' krijgen, mijn excuses!
Gelukkig staat er geen 'prettige kerstdagen' op ofzo, dan lijkt het net alsof het hoort!
Wat hip, wat hip, nieuwjaarskaarten!

dinsdag 22 december 2009

Zielig

De ruimingen vanwege de Q-koorts zijn begonnen.
In de krant staat een foto van een geit die bij wijzen van afscheid nog even snuffelt bij een geit die zojuist zijn eerste injectie heeft gehad, hij ligt verdoofd op de grond en krijgt zometeen de volgende injectie om te sterven.

Bah, ik kan helemààl niet tegen dit soort dingen.
Wat moet dat moet, maar ik zie het liever niet.
Ik kan niet kijken naar de zielige filmpjes met dansende beren, levend gevilde wasbeertjes, mishandelde honden, verwaarloosde paarden, varkens op weg naar het slachthuis, koeien met doppen in hun zij, geiten met stuiptrekkingen na injecties of per ongeluk nog een levend varken in een grote grijper.

Wat dat betreft zit ik in een enorme ontkenningsfase:
ik steun allerlei organisaties maar kan niet eens naar hun reclamespotjes kijken.
Van de week nog een documentaire stop gezet en ik durf niet meer verder te kijken. Het gaat over de manier waarop ons voedsel word verwerkt. Het stuk waarop de kuikentjes alle kanten worden gegooid gaat nog net maar een koe met een dop in zijn zij en een man die tot zijn oksels in die maag rond loopt de roeren en al het bloed en zooi dat naar buiten komt, yakkes!

Als het dier eenmaal dood is gaat het wel, als ik tenminste geen schotwond zie of sporen van mishandeling. Grote hompen vlees doen me dan weer niets. En als iemand een lekker stuk vlees op zijn bord heeft en er lekker van geniet, zie ik geen bijbehorende koe ofzo.

Vanavond tijdens het journaal heb ik de afstandsbediening in mijn hand met mijn vinger al op een andere zender. Als ik teveel zielige geiten zie of andere nare dingen kan ik zappen.

Best sneu eigenlijk.

Goede voornemens

Het is het einde van het jaar en het is dus tijd voor lijstjes en voornemens. Waarom mensen altijd pas op 1 januari beginnen met stoppen of starten snap ik niet zo goed. Dan wil je het toch niet graag genoeg?

Nu is de kerst een reden om nog niet te beginnen met je dieet(of het stoppen met roken, starten met sporten of wat dan ook), straks is de maandag, de dinsdag of de donderdag de reden.
Of omdat het regent, je hond jarig is of omdat je de buurman net onderuit hebt zien gaan met zijn fiets.

Had je al iets in je hoofd dat je volgend jaar graag wilde veranderen aan je gedrag? Begin dan NU!

vrijdag 18 december 2009

Stom


Muffel komt luid brullend binnen rennen, trekt een sprintje naar de vensterbank en schud zich uit. Vast sneeuw uit de conifeer over zich heen gehad. Zit nu ontevreden te grommen.

Sneeuw is dus stom!

Het is ook wat, al die dingen voor het eerst mee maken als je al hoogbejaard bent!

donderdag 17 december 2009

Autopech again

Het sneeuwt even en Nederland loopt weer vast. Gaan we echt bij elke regenbui, sneeuwbui of langere vorst weeralarmen afgeven?

We weten al dagen dat het gaat sneeuwen maar waarom kunnen we dan toch geen voorzorgsmaatregelen treffen?
Het merendeel van de collega's is te laat. Dat de snelweggebruikers vast komen te staan kan ik me voorstellen, maar de collega's uit de buurt hadden gewoon eerder van huis moeten gaan.
'Stond je vast?'
'Nee, ik moest wat voorzichtiger rijden'

Ikzelf was vanmorgen ook later maar dat had een andere reden: mijn auto moest eerst naar de garage gebracht worden. Laat die nou om 8 uur open gaan en ik om 8 uur begin met werken.
Mijn schokbrekers zijn kapot (alweer) en daar moet wat aan gedaan worden. Autorijden met kapotte schokbrekers en karten verschillen alleen van elkaar dat de één een dak heeft.

Als leenauto een rode Daihatsu, dit keer kan de deur wél dicht (zie mijn vorige blog over autopech), kan de gordel gewoon dicht en voel ik me redelijk veilig!
Beetje jammer dat ik zelf moest krabben! Ach, de charmes van een plattelandsgarage...
Net een telefoontje gehad dat het hele schokbreker grapje me €260.- gaat kosten *zucht*

woensdag 16 december 2009

Curling


Tot voor kort vond ik curling en langlaufen de dufste sporten ooit.
Ok, ik lieg, duivensport is erger.
Toch moet ik mijn mening bijstellen: van langlaufen word je héél erg moe en je zweet je te pletter! Het ziet er nog steeds debiel uit maar ik vind skiën minder vermoeiend!

Komen we bij curling: je ziet het nooit, alleen op de de Olympische Winterspelen. Totdat mijn collega/vriendin mee deed met een curling competitie hier in de stad.
Zie het volgende voor je: Een overdekte ijsbaan in het hartje van de stad, lichtjes in de bomen en de geur van glühwein (getver!) en warme chocomelk. Groepjes mensen die na het werk naar de ijsbaan komen voor de bedrijvencompetitie Curling(collega doet nog mee met vorige werkgever).
Eerst even een drankje. Dan het ijs op, (helaas is het curling zonder de bezems!) het is nu zaak je houten ding zo dicht mogelijk bij de stip te gooien/glijden. Het is eigenlijk gewoon jeux de boules op ijs. Daarna weer een drankje.

De houten schijf waar je mee gooit is zwaar en je moet je ook nog staande weten te houden op het gladde ijs. De volgende dag heb je dus behoorlijk wat spierpijn!
Naarmate de avond vordert hoe meer effect ballen er worden gegooid... komt door de hoeveelheid glühwein!

Geen 'sport' om wekelijks te doen maar wel goed voor een gezellige avond! Wat nou duf...

maandag 14 december 2009

Beroepsdeformatie


Heb ik erge last van beroepsdeformatie! Ik probeer het te verbergen maar ik kan niet in een tuincentrum rondlopen zonder even naar de streepjescode van artikelen op de woonafdeling te kijken. Weet ik namelijk of het bij ons of bij een concurrent vandaag komt.
Als mensen een cadeautje voor hun verjaardag krijgen dat in ons assortiment zit, hoor ik in mijn hoofd het artikelnummer en de prijs.
Dat laatste gebeurd gelukkig niet altijd, van 3000 artikelen het nummer onthouden is vrij lastig. Verder heb ik altijd wat aan te merken op de inrichting van woonwinkels.

Mijn moeder is boekhoudster en kan cijferreeksen erg lang onthouden, ook al heeft ze die maar één keer gebruikt. Een soort lopend telefoonboek.
Mijn vader kan niet door lopen als hij ergens een machine ziet draaien. Of het nou een oude tractor is of een ingenieus inbliksysteem bij de bierbrouwerij op vakantie: meneer staat met zijn neus vooraan!
Mijn zus kijkt en leest alles over varkens en veehouderij, mijn broer kan alles maken wat met elektriciteit te maken heeft. Machine slopen en de onderdelen dan weer rustig voor iets anders gebruiken.
Mijn zwager is als belastingadviseur dol dingen die met belasting te maken hebben! Hij kan je een boel voordeel bezorgen doordat hij alle regels en uitzonderingen weet.

Toch lijkt het me lastig als andere mensen je niet meer los kunnen zien van je beroep. De dokter die op een verjaardag alsnog even naar die geknakte pols of die rare vlek moet kijken, de psycholoog die ook thuis altijd alle verhalen aan moet horen maar nooit zelf zijn verhaal kwijt kan, de politieman die op feestjes word aangevallen omdat men een boete heeft gehad, de voetballer die even goedbedoeld advies krijgt van een luie bankhanger en de acteur die voor zijn personage word aangezien…

Dat laatste gebeurd bij Barry Atsma die de rol van Kluun speelt in ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Hij word regelmatig nageroepen op straat door mensen die hem helemaal niet kennen. KLOOTZAK! Ehm.. ja… dat bén ik niet!

Misschien is George Clooney dus ook wel helemaal niet zo charmant…
KAK! Weer een droom aan duigen!

zondag 13 december 2009

Verlanglijstje

Vraag mij een verlanglijstje te maken en ik zeg: bon van de Douglas! Al jaren vraag ik hetzelfde voor mijn verjaardag en met Sinterklaas!

De meeste mensen hebben 1 fles parfum en dragen deze alleen bij speciale gelegenheden. Ik hoor, helaas voor mijn portemonee, niet bij die groep.

Voor mij is een parfum een extra kledingstuk dat je 's morgens aantrekt. En aangezien je ook niet elke dag hetzelfde shirt aantrekt, draag ik ook niet het hele jaar door hetzelfde parfum.

Het hangt een beetje af van m'n bui en van het seizoen.

Zware kruidige parfums passen niet echt bij de zomer en fruitige, bloemige parfums zijn meer wat voor de lente. (Al kunnen ze je wel even blij maken in een winterdip!)

Mijn verlanglijstje qua geuren is op het moment:



Eau de Merveilles van Hermes.
Samen met Prada mijn all time favourite, draag ik het hele jaar door. Helaas is mijn fles (alweer) leeg.










Scarlett van Cacharel.
Fris en zeepig geurtje, ideaal voor overdag, naar het werk.
Geen geurtje voor speciale gelegenheden, daar is het te 'normaal' voor.

Jil van Jil Sander
Eindelijk een nieuw lekker geurtje van Jil.
SUN kennen we nu wel. Is bij andere mensen erg lekker, bij mij ruikt het naar kattenpis! Jil daarentegen is warm en kruidig en zacht, heerlijk! Raar eigenlijk dat we dit soort woorden gebruiken om een geur te omschrijven!



Dolce&Gabbana, The One
Fruitig, zit o.a. perzik in. Goed in tijden van winterdip.
Is na een paar uur een beetje musk-achtig!
Fles is leeg dus tijd voor een nieuwe!

Do It Yourself:

Voor de regenachtige dagen: lekker knutselen bij de kachel!
Deze beestjes zijn weer eens wat anders dan de standaard kerststalpoppetjes!

zaterdag 12 december 2009

Playboy-loos


Het ienieminiedorpje waar ik woon is Playboy-loos!
De FHM stond nog wel in het rek maar geen naakte La Paay.
Kak!

Nu moet ik ook nog eens serieus moeite doen om dat ding te bemachtigen, ik als aardslui organisme vind dat niet zo fijn.
Nieuwsgierig? Absoluut maar ik heb het ding vooral nodig voor toneel...

De Playboy vind ik sowieso iets fascinerends.
Twee weken geleden had iemand anders als een Playboy meegesleept naar de toneelrepetities (had zijn moeder er op uitgestuurd ipv van zelf zo stoer (?) te zijn dat ding te kopen, mietje!)en het zijn met name de vrouwen die heel de avond aan het bladeren zijn!
Elke foto word miniteus gescand op putten, bobbels, echt of nepheid, leuke lach, mooie tanden, haar, make-up, grote van tepels tot landingsbaankeuring, alles komt voorbij!

De mannen bladeren er snel even door, een beetje beschaamd alsof ze dat ding niet allang thuis hebben liggen. De dames daarentegen worden helemaal niet geremd door gene en benoemen alles!
En erg opvallend: we zijn eigenlijk altijd positief!

Nee, wij hebben niet zo'n lichaam (wij zijn niet gefotoshopt en lopen dus nog rond met putjes en stoppels) en hebben vaak niet zo'n fijn gezichtje. Mannen draaien hun hoofd niet als we langslopen en we hebben geen nietje door onze navel. We worden niet bestempeld als geil en kijken niet half loenserig in de lens.
Genoeg reden dus om bitcherig/jaloers te zijn...
Maar eigenlijk vinden we het prachtig!

En La Paay: stoer wijf!
Nu vind ik haar sowieso wel aandoenlijk omdat ze zo klein maar toch pittig is en op zo'n lieve oma-manier mensen kan troosten die net afgezeken zijn in één of andere Idols-finale. Ze lijkt me gezellig.
Tuurlijk is er aardig aan haar uiterlijk gesleuteld en heeft ze een boel make-up op maar voor iemand van 60 (!!!) ziet ze er hartstikke goed uit!
Nu las ik dat de Playboy ook al bij de meeste boekhandels is uitverkocht. Kak! Nog meer moeite doen...
Maar hebben zal ik hem!

vrijdag 11 december 2009

Niks Noppes Nada


Het is tijd voor vakantie!
Begin juli kwam ik terug van vakantie en heb daarna geen vrije dagen meer opgenomen. Nog 1,5 week werken en dan heb ik kerstvakantie en daar ben ik héél erg aan toe!
Ik kan ’s morgens amper mijn bed uitkomen, druk honderd keer op snooze en sleep mezelf vervolgens echt naar de douche!
Ik ben toe aan een winterslaap!

Voor de kerstvakantie heb ik gepland dat ik dan weinig ga plannen!
Naar de Appie om een boel eten in te slaan, fijne muziek in de cd speler en hangen maar!
Ik wil een platte bank-kont kweken! Een lamme arm van het omslaan van de pagina’s van een dik boek of een deuk in mijn achterhoofd van de leuning van de bank, doorhangplekken op mijn schoot van de kat en pijnlijke wangen van het lachen om een film of leuke vrienden of van de vouwen in mijn kussensloop…

Verder helemaal NIETS!

maandag 7 december 2009

Memolio

Gevonden op internet: Memolio!

Het lijkt op zo'n schilderwaaier maar het is een fotocollage!
In plaats van een fotoboek maak je hier een fotowaaier, lekker makkelijk om mee te nemen in je tas!

€14,99

Leuk klusje voor in de kerstvakantie!

zondag 6 december 2009

Fijn weekend


Dit was een weekend vol gezelligheid en cadeautjes.
Cadeautjes gegeven en gekregen!

Vrijdagavond Sinterklaas gevierd op het werk: Een enorme Chocotoff gevuld met chocola en een bon van Douglas gekregen en een tuinkabouter en een roze poedel gegeven...

Zaterdag een petroleumstel en een geurtje gegeven, een fashion origami setje en een mysterieus cadeautje gekregen!! De postbode was niet op tijd dus ik heb nog wat te goed!

Vandaag een luxe parfum gegeven in verband met een verjaardag. Ik denk dat mijn collega mij er nooit meer op uit stuurt om een cadeautje te kopen in verband met een grove overtreding van het budget, muhaha! Gelukkig was de jarige er érg blij mee...

Vandaag ook nog gekeken naar een handbalwedstrijd die halverwege werd afgelast doordat een van de speelsters haar knie uit de kom had! Zag er niet al te smakelijk uit! Gelukkig was het niet de vriendin waarnaar ik kwam kijken!

Nu rustig op de bank, terwijl ik mijn kat weer op de vloer hoor krabben, wat betekend dat er weer een fijn cadeautje voor me klaar ligt: een grote stinkende verse drol!

zaterdag 28 november 2009

Dinnershooting


Wat een flutweer! Het is donker, koud en het regent en dat in het weekend!
Door de week maakt het me allemaal niets uit maar in het weekend is het flut!
Dat je een jas aan moet trekken omdat je de vuilniszak naar de container wil brengen...
Dat je doorweekt bij je auto aankomt nadat je de 40 meter tussen supermarkt en vervoersmiddel hebt overgestoken...
Alles wat buitenshuis moet gebeuren is teveel moeite!

Maar... dit weekend gebeuren er ook leuke dingen!
Vanavond ga ik schieten! Nog nooit gedaan, ben benieuwd hoe ik het er vanaf breng!
Het heet 'dinnershooting' en nu was ik een beetje bang dat ik als vegetarier ineens mijn 'dinner' moest 'shooten' maar gelukkig is het gewoon lekker knallen onder het genot van een hapje en een drankje.
Morgenmiddag heb ik een Sinterklaas viering met de jonkies uit de familie. Geen surprises maar dobbelen om spulletjes die we uit ons huis hebben meegenomen. Iemand anders is misschien heel blij met dat boek of de dvd's waar jij nooit meer naar kijkt...
Ben benieuwd wat voor spullen iedereen heeft meegenomen! Zul je zien dat ik alsnog met mijn eigen troep achterblijf!

vrijdag 27 november 2009

It's all about the details...






















Dit lijkt een heel normale outfit.
Een nette man met een trui, een overhemd. Als hij langs komt lopen draai je je hoofd niet om...
Maar de beste man heeft studs op de kraag van zijn overhemd!
Geniaal! Lekker simpel, niet opvallend maar toch een beetje vreemd...
























Deze man snapt hoe het werkt met de mannen V-hals. Geen overdreven strak shirt, geen bergen borsthaar maar gewoon losjes op een spijkerbroek...
Een zongebruinde huid is wel zo fijn anders word het zo'n kippenborstje...
Deze man kan het prima hebben maar ik heb ook Jody Bernal en Carlo Boshard er al mee gespot en ik kan u vertellen: NIET FIJN!























Wat een tegenstelling!
Haar netjes in de scheiding, overhemd, stropdas, trenchcoat, chique zakhorloge in de hand en een stoere ring en tattoo's op je knokkels...
Erg mooie foto!
























Wederom geen opvallende outfit maar wel een mooi detail: haar schoenen!
Al zal ze 's avonds waarschijnlijk wel met onderkoelingsverschijnselen voor de kachel zitten!

Alle foto's zijn afkomstig van the Sartorialist, een naar mijn mening erg mooie blog. Scott Schumann is door zijn blog uitgegroeid tot een beroemdheid in de modewereld. Hij beinvloedt een boel ontwerpers en stylisten met zijn foto's! De mensen op de foto's zijn mensen die Scott tegenkomt op straat, in New York, Londen, Parijs en Milaan...

Ugly!


Mode is een vreemd ding. Kledingstukken die we heel lelijk vinden dragen we uiteindelijk toch wel (legging, Uggs, harembroeken) en elke trend komt om de zoveel jaar weer terug (ruitjes, punk, lolita). Toch weet ik zeker dat geen enkele vrouw deze lelijke broek (ooh nee, sorry, Jodhpurs) zal gaan dragen...
D&G maken over het algemeen vrouwvriendelijke kleding maar dit is... ja... ehm... apart...
Misschien vind Anky van Grunsven het wat?

woensdag 25 november 2009

Poppenkast

Vanmorgen in de auto op weg naar mijn werk hoor ik dat Kane 10 jaar bestaat. Al tien jaar luisteren we naar de hete aardappel van Dinand Woesthoff en kijken we naar een soort poppenkastpoppetjes die doen alsof ze in de beste band van de wereld zitten. Zelfvertrouwen is prima maar deze heren liepen direct vanaf het begin al ver naast hun schoenen.

Onterecht, de liedjes die ze de atmosfeer in slingeren zijn tenenkrommend*! "Rain Down On Me" is zelfs een aantal jaar geleden door de Belgen verkozen tot meest irritante nummer ooit. (Wellicht dat ze daar nu wat anders over denken na K3 en Kabouter Plop maar o.k.)Het was een lange tijd wat stiller (hoera, hoera, hoera) maar helaas begint het hele mediacircus nu weer!
Slap gewauwel, dáár zijn ze goed in! Hebben zichzelf ooit eens vergeleken met U2, zucht.

Nog zo'n slechte band uit de Lage Landen: Direct!
Was tot voor kort goed voor ernstige gehoorbeschadigen. Het leek er even op dat ze er helemaal mee gingen stoppen (hoera, hoera, hoera!) nadat de zanger er de brui aan gaf maar wat schetst mijn verbazing?

Direct heeft een nieuwe single en nog een leuke ook!
Nieuwe zanger aan de haak geslagen en een toetsenist in de vaste bezetting gezet en zie hier: een leuk liedje van Direct. Poehee!
Het is nog even afwachten of de rest van de cd zo Coldplay-achtig klinkt...

Misschien kan Kane ook op zoek naar een nieuwe zanger? De gitarist is net uitgeroepen tot best geklede man van Nederland dus die mag nog even blijven.
Van Velzen, kan die niet op zoek naar een nieuwe zanger?
En Ilse de Lange op zoek naar een nieuwe zangeres?**

*O.k. niet allemaal, maar de meeste wel!
** Dat ik zelf (ook) niet kan zingen doet er totaal niet toe.

dinsdag 24 november 2009

Old News


Soms begin ik aan een stukje voor WortelsWorld maar maak ik het niet af. Ben afgeleid of heb even een writersblock.
Vervolgens blijft het bij 'concepten' staan en verdwijnt het langzaam maar zeker naar de achtergrond.
Nu kom ik de stukjes weer tegen en bij sommige is het zonde dat ik het niet op m'n blog heb gezet...
Onderstaand stuk heb ik in september al geschreven, klopt geen hout meer van en ik wist geen pakkend einde te schrijven maar wil het jullie toch niet onthouden...

Soms zijn de koppen in de krant wel héél erg misleidend!

Een paar weken (ondertussen maanden) geleden stond er er: "Ster staat op knallen". Dus ik speur het artikel af op de datum dat ik mijn luie reet van de bank moet slepen om die explosie te kunnen waarnemen.Ehm ja... over een paar miljoen jaar. 'Kosmisch gezien binnen een oogwenk'.

Verder in de krant? Michael Jackson is eindelijk bijgezet in een mausoleum, de bosbranden bij Los Angeles blijken te zijn aangestoken en op de voorkant van de Volkrant (internet) is een artikel te vinden over gamersvet dat verdwijnt door dansspellen. Nu heb ik echt de ballen verstand van games, ik lees Strolies stukjes maar vaak gaat er geen lampje bij me branden, maar die dansspellen, daar ben ik dan weer wel fan van!


In japan vaak genoeg op de DanceDanceRevolution staan zweten! Of het ook helpt voor die 35 jarige mannelijke gamer met overgewicht vraag ik me af. Het lijkt me dat die meer plezier beleeft aan de spelletjes met gitaren en niet vrolijk gaat staan huppelen op een uit de kluiten gewassen Twister mat...

zaterdag 21 november 2009

Chinta

Jurk Chinta is een juweeltje! Op zowel de voor- als de achterkant zit een rits die je zo hoog of laag kunt sluiten als je zelf wilt.
Te koop bij DressesOnly.nl, een heerlijke webwinkel waar ze, zoals de naam al zegt, alleen jurkjes verkopen.
Maar €79,95! (Hij roept zachtjes mijn naam, horen jullie het ook?)
Een gehaakt mutje er bij, enkellaarsjes en een flinke rij armbanden en je bent de belle van het bal. Ehm... ik bedoel, de werkvloer.
Wortel, koop mij!

Schattig!

Deze drie hebbedingen kwam ik tegen op het internet.
Alledrie te schattig!
En misschien ook wel een beetje prijzig...
Moleskine notitieboekje met een mus! Simpel en toch mooi!
$16,-

Helaas draag ik nooit kettingen, krijg ik last van m'n nek van maar dit is een schatje! Echt zilver en daardoor behoorlijke prijzig!
$92.-
Ik heb dan wel geen Iphone maar dit beschermhoesje is té schattig! $24,-

donderdag 19 november 2009

Opmerkelijk!


Zeer opmerkelijk! Kettingen met... vulva's!
Jouw persoonlijke vulva welteverstaan!

Trots zijn op je geslachtsorgaan is natuurlijk prima maar om nou met je schatkistje om je nek te gaan lopen??

Stuur een aantal foto's of een beschrijving naar de ontwerpster door en ze maakt een persoonlijke vulva ketting voor je...
Lees ook het stukje op StyleToday.nl

Ik wil dit NIET voor Sinterklaas!


dinsdag 17 november 2009

Japanese Influence

Het mag bekend zijn dat ik een zwak heb voor alles dat met Japan te maken heeft. Daarnaast heb ik een grote liefde voor muziek!
Om te luisteren, om op te dansen...

Heb vroeger zelfs nog muziek gemaakt! Na blokfluitles ben ik overgestapt op de saxofoon. Het spelen in het jeugdorkest was heerlijk maar dat oefenen, vreselijk! Elke dag verplicht een half uur toonladders, Toni Braxton en Linda,Roos&Jessica deuntjes tetteren. Ik denk dat vooral mijn broer erg opgelucht was toen ik er de brui aan gaf en op dansles ging, grinnik.

Anyhow, muziek. Ik ben van de videoclip generatie. Al mijn hele leven kijk ik MTV, ik heb nog de jaren meegemaakt dat ze muziek uitzonden i.p.v. series en van veel nummers weet ik de titel niet maar wel de opmerkelijke dingen uit de videoclip.

Wat als ik die twee nou eens combineer... Japan en videoclips.
Ik wist er ineens een hele rij te noemen:

De nieuwste videoclip van Shakira - Did it Again. Vers van de pers.
De danser die je hier ziet is ook al danser geweest bij Madonna tijdens haar Confessions tour.

Helaas zijn ze allebei hun eigen weg gegaan en proberen het solo.
Erg mooie video.

Air - Mer du Japon. Ik luisterde al graag naar dit nummer voor ik naar Japan ging. Sinds een paar maanden weet ik pas dat het Mer du Japon heet! Ik deed gewoon de cd in de speler en keek nooit naar het hoesje...

Mini Viva - Left my heart in Tokyo. Vrolijke tune. De video is overigens niet eens in Tokyo opgenomen, de Britse dames staan gewoon voor een green screen. De acoustische versie is ook goed.

Coldplay - Lovers in Japan. De naam zegt het al...

Madonna - Jump. Heb er nog aan gedacht om mijn haar ook zo te laten knippen, geen grapje! Helaas heb ik dun, licht krullend haar en draagt Madonna hier een pruik. Het zou er dus noooooooit op lijken!

De stunts die je ziet vallen, onder de naam Parcours. Komt niet uit Japan maar Frankrijk! (Een andere van Madonna, niet met Japan te maken maar toch erg goed: What it feels like)

Alphaville - Big in Japan. Van ver voor mijn tijd maar toch geinig om te horen. Iets minder om te zien, die vent is ENG!
De versie van Guano Apes is iets meer van mijn generatie!

The white boys van de rap (lang voordat Eminem wakker werd): the Beasty Boys - Intergalactic.

Chemical Brothers - Get yourself high. Geniaal plak en knip werk. Of is dit weer meer China i.p.v. Japan?
Zo dacht ik ook aan 30 seconds to Mars - From Yesterday maar dat was ook China...

Kanye West met zijn cover van Daft Punk's harder, better, faster, stronger. Die laatste hebben overigens een boel Manga geinspireerde videoclips doordat ze de film Interstella 5555 hebben gemaakt.

Dit is wat me zo snel te binnen schoot. Zul je zien dat ik er morgen ineens nog vijf weet!

Houden we nog over: Tokyo Hotel. Geen Japanse invloeden in de video, alleen in de naam van de band. Enge zanger!
Als men had gezegd dat het een meisje was, hadden we het een lekker wijf gevonden! En zijn broertje (gitarist) slaapt onder de zonnebank...
Wie weet er nog meer videoclips met Japanse invloeden?

Grens


ir·ri·ta·tie
de; v -s 1 geprikkelde stemming; ergernis 2 (med) branderigheid

---------

Zou er een verband zijn tussen een lage weerstand en een lage irritatiegrens?

Nu ben ik voor 10:00 's morgens toch al geen zonnestraaltje te noemen maar vandaag is het erg! Vanmorgen al vloekend naar mijn werk gereden, ondertussen af en toe mijn neus ophalend. Een half uurtje eerder begonnen om mijn achterstand wat in te kunnen werken.
Bij het lezen van het eerste mailtje gaan mijn nekharen al overeind staan. Dit gaat lekker!

Na een flinke hoestbui zet ik de waterkoker aan om een kop thee te maken. Honing thee, want mijn keel voelt aan alsof ik dit weekend drie meter schuurpapier heb verorberd.
Ik moet tot honderd tellen als ik voor de vierde keer hoor: wat ruikt het hier naar honing! Jaahaaaaa...

Wat klink je nasaal!
Ja, gek he?

Echinaforce werkt niet hoor!
Nou dan gaan we voor het placebo effect!
Het wat?
LAAT MAAR!

Wat zeg je weinig!
mmm...mmm...

In mijn hoofd gaan ondertussen bommen af en wens ik iedereen zeer ernstige dingen toe, grinnik. Ik krijg geen dankjewel voor het verzetten van bergen met werk voor een collega, die vorige week een week op vakantie was in de drukste periode van het jaar. Je begrijpt: alles wat ze nu nog zegt vind ik STOM!

Het komt wel weer goed!
Flink m'n neus blijven snuiten en het virus er uit zweten maar of die irritatiegrens ooit weer eens hoger word...

zondag 15 november 2009

Ok Go!

Jaren geleden zag ik een geniale video met een geniale choregrafie op 8 loopbanden!
Zoals dat wel vaker gaat met onbekende bands: ik vergat de naam en zag hem niet meer terug!

Maar ik heb hem weer gevonden:
Here it goes again van OK Go

Ik wil dit ook doen! Wie koopt er 8 loopbanden voor me en risceert een paar gebroken benen en armen om samen een vrolijk dansje te doen??

vrijdag 13 november 2009

Shit my dad says...


Was mijn vader maar zo grappig: shitmydadsays

"Son, no one gives a shit about all the things your cell phone does. You didn't invent it, you just bought it. Anybody can do that."

"Oh please, you practically invented lazy. People should have to call you and ask for the rights to lazy before they use it."

"Nobody is that important. They eat, shit, and screw, just like you. Maybe not shit like you, you got those stomach problems."

"Just pay the parking ticket. Don't be so outraged. You're not a freedom fighter in the civil rights movement. You double parked."

"Does anyone your age know how to comb their fucking hair? It looks like two squirrels crawled on their head and started fucking."

Roekoekoe

Waar Strolie de ene blog na de andere uit zijn mouw slingert, heb ik een beetje last (gehad?) van een writersblock.
Is het leuk om te vertellen over de verkoopster die een drukknoop van mijn bijna aan te schaffen winterjas van €180.- trekt (bedankt mevrouw, voor Jan met de korte achternaam naar Duiven gereden, roekoekoe), de chocoladereep die onder het mom 'Chocolade helpt altijd' bij mijn voordeur lag of het lieve kaartje van Toos 'bijna' Tietloos?

Misschien wel, maar ik kan me er haast niet toe zetten. Geen geinige invallen of woordspelingen burrelen op in mijn hoofd, geen enthousiaste recensie over het nieuwste boek van Dan Brown (al is ie wel héél goed!)en geen lofzangen op de nieuwste cd van de Editors... (al is ie wel...)

Maar nu ik al die verse berichten van Strolie lees en mijn eigen teller op dinsdag de 3e blijft steken krijg ik toch de kriebels.
Zal ik dan toch vertellen van die verkoopster...

dinsdag 3 november 2009

goed-beter-best


De postbode was vandaag weer mijn grootste vriend!
Hij komt de nieuwste cd's van de Editors en Paramore brengen.

Ik heb de cd's blindelings gekocht, de vorige waren goed en misschien zijn deze wel beter?

Helaas kunnen mijn collega's mijn muzieksmaak niet echt waarderen dus ik moet nog even wachten tot ik in m'n auto zit...

zondag 1 november 2009

Saybia

"The voice inside my head belongs to me"
Saybia - Bend the Rules

MJ

Afgelopen vrijdag naar "This is It" geweest, de documentaire over de laatste repetities van Michael Jackson voor zijn vijftig concerten in Londen. Wanneer je denkt dat het een zielige film is over zijn overlijden en alle poehaa er om heen zit je er behoorlijk naast!

Het is een blije film, die laat zien wat een enorm spectakel de concerten zouden zijn geweest als het allemaal door was gegaan. Je ziet alle grote hits voorbij komen, met mooie choreografieen en special effects. Bij sommige nummers was het lastig om stil te blijven zitten!

Nu vond ik het allemaal prachtig omdat ik dol op dansen ben en vooral geïnteresseerd ben in de choreografie. Voor de diehard Michael fans is het een mooie concertregistratie.
Micheal danst en zingt de sterren van de hemel, niets lijkt er op dat hij een narcosemiddel nodig heeft of andere vage medicijnen...

Extra trots was ik omdat een Nederlandse danser bij één van de 11 dansers hoort die hem mochten vergezellen op het podium. Timor Steffens, nog geen vier jaar geleden begonnen met dansen is nu één van de beste dansers ter wereld! De film begint zelfs met zijn, laten we wel wezen, zéér aantrekkelijke lichaam in beeld!

Ik zou zeggen: gáán als je niet stil kunt blijven zitten als je één van Michaels nummers hoort. Geen last van kriebels? Blijf dan lekker thuis! Gezien het hele circus er om heen, komt de film vast nog wel een keer op dvd uit.

vrijdag 23 oktober 2009

Lief!


Vanmorgen vroeg strompelde ik naar de wc. Vreselijk als je wakker word vóór de wekker gaat, alleen omdat je blaas loopt te klagen! Je kunt natuurlijk blijven liggen maar dan krijg je buikpijn.

Met je voeten op de koude vloer dan maar, op de tast naar de wc, de mekkerende kat ondertussen proberen te ontwijken (eten! eten!)...

De lamp op m'n terras was nog aan (foei!) waardoor ik door het raampje vreemde witte lussen om het handvat van de buitendeur zag.
Wat is dat nou weer? Eerst plassen!

De slaapwandelmodus is ondertussen uitgeschakeld en ik ben klaarwakker!
Deur open, kat binnen proberen te houden, plastic tas van de deurknop halen, deur dicht (kat geplet?), lamp uit. Ok... een plastic zakje. En nu?

Mijn handen slapen nog wel want ik krijg de knoop er bijna niet uit!
Een rechthoekig cadeautje, met een briefje!
Het is van Else, een gedichtje, een chocolade letter en mooie oorbellen die ze heeft meegenomen van Ibiza.

WAT LIEF!

Ik wil wel wat vaker voor de wekker naar de WC. Misschien hangen er weer vreemde tasjes?

maandag 19 oktober 2009

Ovide en zijn vriendjes


Wat is YouTube toch een geweldig iets! Ik kan me er een hele avond vermaken! Bijna alle programma's die je vroeger keek zijn er op terug te vinden en nieuwe programma's zijn te ontdekken.
Ik ben dol op Family Guy, Stewie is geniaal!
Nog zo'n baby waar ik dol op was/ben: Baby Sinclair van the Dinosaurs.
Deze serie is zo ontzettend mooi gemaakt, terwijl toch echt zo'n vijftien jaar geleden is dat het werd uitgezonden.
In die tijd keek ik ook naar Ovide en zijn vriendjes en BoesBoes.

Waarschijnlijk was ik iets te jong voor Alfred J. Kwak want als dat nu op televisie is en het 'enge' muziekje begint, ga ik zappen!
Drieentwintig jaar oud maar kan geen aflevering van Alfred afkijken! Te eng en zielig!

Sesamstraat is nog steeds geweldig, er zitten grapjes in die je als 4 jarige echt niet begreep. Nog beter: Ert und Bernie.

Waar ik écht heel blij van word: Little Britain. Een absurde show met heel veel typetjes.
Prettig verrast was ik door de TV Kantine, veel typetjes van hollandse bodem. Lang niet zo goed als Little Britain maar toch!

Meestal heb ik een hekel aan nagesynchroniseerde films, maar Hitler over bedrijfsuitjes is hilarisch! Na tien keer kijken, lig ik nog dubbel!

Enjoy!

Verse aankoop

Wat is het toch makkelijk om spulletjes via het internet te kopen. Soms een beetje te makkelijk!
Drie keer klikken en klaar ben je!

Mijn meest verse aankoop: twee handgemaakte en bedrukte kussens uit Amerika.

Nu maar weer wachten bij de brievenbus!

zondag 18 oktober 2009

Like a Virgin


Sinds gister ben ik de trotse eigenaar van een dvd-speler. Op zich wel prettig want het is zo lullig dat ik altijd bij andere mensen films ga kijken en ze vervolgens niet bij mij kan uitnodigen!

En de stapel dvd's die in mijn kast ligt vind het vast ook wel fijn dat hij binnenkort verlost word van het plastic folie!
Van kijken is trouwens nog geen sprake want ik moet nog een scartkabel kopen... handig!

Luisteren kan al wel dus ik swing al heel de dag op de live registraties van concerten van Madonna en Justin Timberlake...

Nu maar hopen dat niemand het ziet als ik huppeltjes maak op "La Isla Bonita"!

woensdag 14 oktober 2009

Lekker stempelen!



Weer wat moois gevonden op het internet! Japanse stempels. Geen idee wat ze betekenen* maar ze zien er wel erg schattig uit!

Volgens mijn nichtje was ik vroeger verzot op stempelen (zie een kleine Wortel voor je, twee blonde staartjes, tong uit m'n mond, arm gaat snel van stempelkussen naar papier, ogen flipperen heen en weer) en die liefde is nooit helemaal over gegaan...

(* En waarschijnlijk gebruik je ze toch nooit, maar daar hebben we het nu even niet over)