woensdag 25 november 2009

Poppenkast

Vanmorgen in de auto op weg naar mijn werk hoor ik dat Kane 10 jaar bestaat. Al tien jaar luisteren we naar de hete aardappel van Dinand Woesthoff en kijken we naar een soort poppenkastpoppetjes die doen alsof ze in de beste band van de wereld zitten. Zelfvertrouwen is prima maar deze heren liepen direct vanaf het begin al ver naast hun schoenen.

Onterecht, de liedjes die ze de atmosfeer in slingeren zijn tenenkrommend*! "Rain Down On Me" is zelfs een aantal jaar geleden door de Belgen verkozen tot meest irritante nummer ooit. (Wellicht dat ze daar nu wat anders over denken na K3 en Kabouter Plop maar o.k.)Het was een lange tijd wat stiller (hoera, hoera, hoera) maar helaas begint het hele mediacircus nu weer!
Slap gewauwel, dáár zijn ze goed in! Hebben zichzelf ooit eens vergeleken met U2, zucht.

Nog zo'n slechte band uit de Lage Landen: Direct!
Was tot voor kort goed voor ernstige gehoorbeschadigen. Het leek er even op dat ze er helemaal mee gingen stoppen (hoera, hoera, hoera!) nadat de zanger er de brui aan gaf maar wat schetst mijn verbazing?

Direct heeft een nieuwe single en nog een leuke ook!
Nieuwe zanger aan de haak geslagen en een toetsenist in de vaste bezetting gezet en zie hier: een leuk liedje van Direct. Poehee!
Het is nog even afwachten of de rest van de cd zo Coldplay-achtig klinkt...

Misschien kan Kane ook op zoek naar een nieuwe zanger? De gitarist is net uitgeroepen tot best geklede man van Nederland dus die mag nog even blijven.
Van Velzen, kan die niet op zoek naar een nieuwe zanger?
En Ilse de Lange op zoek naar een nieuwe zangeres?**

*O.k. niet allemaal, maar de meeste wel!
** Dat ik zelf (ook) niet kan zingen doet er totaal niet toe.