vrijdag 25 december 2009

Bordje Moestuin à la Wortel


Bereidingstijd: ong. 30 minuten (snijden, snijden, snijden en hakken)
Oventijd: 15 minuten
4-6 personen

Benodigdheden:
2 stengels prei
1 ui
4 bospeentjes
3 teentjes knoflook
3 tomaten
1 paprika
kruidenpaneermeel
zakje geraspte kaas
bakje champignons
pakje Boursin
aardappelpuree
boter

Snei alle groenten, grof of fijn naar eigen keuze.
Verwarm de oven voor op 250 graden.

Smelt boter in een grote wokpan en pers daar de teentjes knoflook in uit. Bak de ui in de hete boter, voeg daarna de prei toe en later de wortels en paprika. Bak alles op een hoog vuur. Voeg als laatste de champignons en tomaten toe. Draai na een paar minuten bakken en roeren het gas uit. Roer het hele pakje Boursin door het groentenmengsel.

Doe het groentenmengsel in een grote ovenschaal en dek het af met aardappelpuree. Meng de geraspte kaas met wat kruidenpaneermeel en strooi het over de aardappelpuree. Leg er een paar kleine klontjes boter bovenop. Schaal in de oven en 15 min. geduld hebben.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: