donderdag 31 december 2009

Stom!


STOM!


Vrouwen in parkeergarages

Volwassenen met beertjes aan hun rugtas

Vrouwen die naar hun mannen fluiten alsin: HIERkomen!

Kat die denkt dat het leuk is om te spelen met kattenbakvulling

Verkoopsters die niet doorhebben dat je hun hulp niet op prijs stelt

Bezoek aan de tandarts

Het familierecept voor oliebollen (yakkes, groen-geel-rode-dingen)

SBS 6

De berg met werk die maandag op me wacht

Dat die ontzettend mooie witte jas er niet in mijn maat was

Dat de kapper er altijd nét iets te veel vanaf knipt

Jaarhoroscopen, klopt geen zak van, anders had ik de afgelopen vijf jaar wel elk jaar de ware gevonden!

Kerstfilms

Dat ik nét de 150 blogs niet ga redden dit jaar

Dat de oma van een vriendinnetje net is overleden en zij dus helemaal geen 'feestdagen' heeft

IJzel

Plastic scheiden

Dat ik maar niet kan beslissen waar en wanneer ik dit jaar op vakantie wil

Beau van Erven Dorens

Vuilniszakken die te dun zijn

Mannen die tegen de heg aan piesen

Vogelhuisjes die je niet buiten op kunt hangen

Eksters

Gat onderin mijn zool

zondag 27 december 2009

Millennium


Gisteren naar 'Millennium' geweest, de film naar het boek 'Mannen die vrouwen haten' van Stieg Larsson. En het was heftig! Ik heb het boek niet gelezen waardoor ik niet wist wat ik kon verwachten...

Het was erg spannend maar de verkrachtingsscene had van mijn part achterwege mogen blijven, heel naar om te zien! Ik nam me voor dat als er weer zoiets minutenlang in beeld werd gebracht ik weg zou gaan! En dat heb ik echt nog nooit bij een film gedacht!

Maar dat was gelukkig niet nodig, er werd wraak genomen (heerlijk) en het verhaal ging een andere kant op.
Spannende film, goed geacteerd, een aanrader!
Nu toch maar eens de vervolgboeken gaan lezen!

vrijdag 25 december 2009

Bordje Moestuin à la Wortel


Bereidingstijd: ong. 30 minuten (snijden, snijden, snijden en hakken)
Oventijd: 15 minuten
4-6 personen

Benodigdheden:
2 stengels prei
1 ui
4 bospeentjes
3 teentjes knoflook
3 tomaten
1 paprika
kruidenpaneermeel
zakje geraspte kaas
bakje champignons
pakje Boursin
aardappelpuree
boter

Snei alle groenten, grof of fijn naar eigen keuze.
Verwarm de oven voor op 250 graden.

Smelt boter in een grote wokpan en pers daar de teentjes knoflook in uit. Bak de ui in de hete boter, voeg daarna de prei toe en later de wortels en paprika. Bak alles op een hoog vuur. Voeg als laatste de champignons en tomaten toe. Draai na een paar minuten bakken en roeren het gas uit. Roer het hele pakje Boursin door het groentenmengsel.

Doe het groentenmengsel in een grote ovenschaal en dek het af met aardappelpuree. Meng de geraspte kaas met wat kruidenpaneermeel en strooi het over de aardappelpuree. Leg er een paar kleine klontjes boter bovenop. Schaal in de oven en 15 min. geduld hebben.

Eet smakelijk!

woensdag 23 december 2009

Te Laat!

Ik heb een jaarlijks terugkomend ritueel: de kerstkaarten te laat op de post doen en dan maar duimen dat ze er nog nét voor kerst zijn.

De laatste jaren ontwerp ik m'n kerstkaarten zelf. Of nou ja... als je het ontwerpen kunt noemen. Je download een programmaatje, plakt wat leuke foto's van het afgelopen jaar in een kader en laat ze afdrukken.

Aangezien ik dat leuk vind om te doen heb ik de kerstkaarten vaak eind november al in huis maar op de één of andere manier eindigen ze pas een dag of drie/vier voor kerst pas in de brievenbus.

Dus mocht je de kaart 'te laat' krijgen, mijn excuses!
Gelukkig staat er geen 'prettige kerstdagen' op ofzo, dan lijkt het net alsof het hoort!
Wat hip, wat hip, nieuwjaarskaarten!

dinsdag 22 december 2009

Zielig

De ruimingen vanwege de Q-koorts zijn begonnen.
In de krant staat een foto van een geit die bij wijzen van afscheid nog even snuffelt bij een geit die zojuist zijn eerste injectie heeft gehad, hij ligt verdoofd op de grond en krijgt zometeen de volgende injectie om te sterven.

Bah, ik kan helemààl niet tegen dit soort dingen.
Wat moet dat moet, maar ik zie het liever niet.
Ik kan niet kijken naar de zielige filmpjes met dansende beren, levend gevilde wasbeertjes, mishandelde honden, verwaarloosde paarden, varkens op weg naar het slachthuis, koeien met doppen in hun zij, geiten met stuiptrekkingen na injecties of per ongeluk nog een levend varken in een grote grijper.

Wat dat betreft zit ik in een enorme ontkenningsfase:
ik steun allerlei organisaties maar kan niet eens naar hun reclamespotjes kijken.
Van de week nog een documentaire stop gezet en ik durf niet meer verder te kijken. Het gaat over de manier waarop ons voedsel word verwerkt. Het stuk waarop de kuikentjes alle kanten worden gegooid gaat nog net maar een koe met een dop in zijn zij en een man die tot zijn oksels in die maag rond loopt de roeren en al het bloed en zooi dat naar buiten komt, yakkes!

Als het dier eenmaal dood is gaat het wel, als ik tenminste geen schotwond zie of sporen van mishandeling. Grote hompen vlees doen me dan weer niets. En als iemand een lekker stuk vlees op zijn bord heeft en er lekker van geniet, zie ik geen bijbehorende koe ofzo.

Vanavond tijdens het journaal heb ik de afstandsbediening in mijn hand met mijn vinger al op een andere zender. Als ik teveel zielige geiten zie of andere nare dingen kan ik zappen.

Best sneu eigenlijk.

Goede voornemens

Het is het einde van het jaar en het is dus tijd voor lijstjes en voornemens. Waarom mensen altijd pas op 1 januari beginnen met stoppen of starten snap ik niet zo goed. Dan wil je het toch niet graag genoeg?

Nu is de kerst een reden om nog niet te beginnen met je dieet(of het stoppen met roken, starten met sporten of wat dan ook), straks is de maandag, de dinsdag of de donderdag de reden.
Of omdat het regent, je hond jarig is of omdat je de buurman net onderuit hebt zien gaan met zijn fiets.

Had je al iets in je hoofd dat je volgend jaar graag wilde veranderen aan je gedrag? Begin dan NU!

vrijdag 18 december 2009

Stom


Muffel komt luid brullend binnen rennen, trekt een sprintje naar de vensterbank en schud zich uit. Vast sneeuw uit de conifeer over zich heen gehad. Zit nu ontevreden te grommen.

Sneeuw is dus stom!

Het is ook wat, al die dingen voor het eerst mee maken als je al hoogbejaard bent!

donderdag 17 december 2009

Autopech again

Het sneeuwt even en Nederland loopt weer vast. Gaan we echt bij elke regenbui, sneeuwbui of langere vorst weeralarmen afgeven?

We weten al dagen dat het gaat sneeuwen maar waarom kunnen we dan toch geen voorzorgsmaatregelen treffen?
Het merendeel van de collega's is te laat. Dat de snelweggebruikers vast komen te staan kan ik me voorstellen, maar de collega's uit de buurt hadden gewoon eerder van huis moeten gaan.
'Stond je vast?'
'Nee, ik moest wat voorzichtiger rijden'

Ikzelf was vanmorgen ook later maar dat had een andere reden: mijn auto moest eerst naar de garage gebracht worden. Laat die nou om 8 uur open gaan en ik om 8 uur begin met werken.
Mijn schokbrekers zijn kapot (alweer) en daar moet wat aan gedaan worden. Autorijden met kapotte schokbrekers en karten verschillen alleen van elkaar dat de één een dak heeft.

Als leenauto een rode Daihatsu, dit keer kan de deur wél dicht (zie mijn vorige blog over autopech), kan de gordel gewoon dicht en voel ik me redelijk veilig!
Beetje jammer dat ik zelf moest krabben! Ach, de charmes van een plattelandsgarage...
Net een telefoontje gehad dat het hele schokbreker grapje me €260.- gaat kosten *zucht*

woensdag 16 december 2009

Curling


Tot voor kort vond ik curling en langlaufen de dufste sporten ooit.
Ok, ik lieg, duivensport is erger.
Toch moet ik mijn mening bijstellen: van langlaufen word je héél erg moe en je zweet je te pletter! Het ziet er nog steeds debiel uit maar ik vind skiën minder vermoeiend!

Komen we bij curling: je ziet het nooit, alleen op de de Olympische Winterspelen. Totdat mijn collega/vriendin mee deed met een curling competitie hier in de stad.
Zie het volgende voor je: Een overdekte ijsbaan in het hartje van de stad, lichtjes in de bomen en de geur van glühwein (getver!) en warme chocomelk. Groepjes mensen die na het werk naar de ijsbaan komen voor de bedrijvencompetitie Curling(collega doet nog mee met vorige werkgever).
Eerst even een drankje. Dan het ijs op, (helaas is het curling zonder de bezems!) het is nu zaak je houten ding zo dicht mogelijk bij de stip te gooien/glijden. Het is eigenlijk gewoon jeux de boules op ijs. Daarna weer een drankje.

De houten schijf waar je mee gooit is zwaar en je moet je ook nog staande weten te houden op het gladde ijs. De volgende dag heb je dus behoorlijk wat spierpijn!
Naarmate de avond vordert hoe meer effect ballen er worden gegooid... komt door de hoeveelheid glühwein!

Geen 'sport' om wekelijks te doen maar wel goed voor een gezellige avond! Wat nou duf...

maandag 14 december 2009

Beroepsdeformatie


Heb ik erge last van beroepsdeformatie! Ik probeer het te verbergen maar ik kan niet in een tuincentrum rondlopen zonder even naar de streepjescode van artikelen op de woonafdeling te kijken. Weet ik namelijk of het bij ons of bij een concurrent vandaag komt.
Als mensen een cadeautje voor hun verjaardag krijgen dat in ons assortiment zit, hoor ik in mijn hoofd het artikelnummer en de prijs.
Dat laatste gebeurd gelukkig niet altijd, van 3000 artikelen het nummer onthouden is vrij lastig. Verder heb ik altijd wat aan te merken op de inrichting van woonwinkels.

Mijn moeder is boekhoudster en kan cijferreeksen erg lang onthouden, ook al heeft ze die maar één keer gebruikt. Een soort lopend telefoonboek.
Mijn vader kan niet door lopen als hij ergens een machine ziet draaien. Of het nou een oude tractor is of een ingenieus inbliksysteem bij de bierbrouwerij op vakantie: meneer staat met zijn neus vooraan!
Mijn zus kijkt en leest alles over varkens en veehouderij, mijn broer kan alles maken wat met elektriciteit te maken heeft. Machine slopen en de onderdelen dan weer rustig voor iets anders gebruiken.
Mijn zwager is als belastingadviseur dol dingen die met belasting te maken hebben! Hij kan je een boel voordeel bezorgen doordat hij alle regels en uitzonderingen weet.

Toch lijkt het me lastig als andere mensen je niet meer los kunnen zien van je beroep. De dokter die op een verjaardag alsnog even naar die geknakte pols of die rare vlek moet kijken, de psycholoog die ook thuis altijd alle verhalen aan moet horen maar nooit zelf zijn verhaal kwijt kan, de politieman die op feestjes word aangevallen omdat men een boete heeft gehad, de voetballer die even goedbedoeld advies krijgt van een luie bankhanger en de acteur die voor zijn personage word aangezien…

Dat laatste gebeurd bij Barry Atsma die de rol van Kluun speelt in ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Hij word regelmatig nageroepen op straat door mensen die hem helemaal niet kennen. KLOOTZAK! Ehm.. ja… dat bén ik niet!

Misschien is George Clooney dus ook wel helemaal niet zo charmant…
KAK! Weer een droom aan duigen!

zondag 13 december 2009

Verlanglijstje

Vraag mij een verlanglijstje te maken en ik zeg: bon van de Douglas! Al jaren vraag ik hetzelfde voor mijn verjaardag en met Sinterklaas!

De meeste mensen hebben 1 fles parfum en dragen deze alleen bij speciale gelegenheden. Ik hoor, helaas voor mijn portemonee, niet bij die groep.

Voor mij is een parfum een extra kledingstuk dat je 's morgens aantrekt. En aangezien je ook niet elke dag hetzelfde shirt aantrekt, draag ik ook niet het hele jaar door hetzelfde parfum.

Het hangt een beetje af van m'n bui en van het seizoen.

Zware kruidige parfums passen niet echt bij de zomer en fruitige, bloemige parfums zijn meer wat voor de lente. (Al kunnen ze je wel even blij maken in een winterdip!)

Mijn verlanglijstje qua geuren is op het moment:



Eau de Merveilles van Hermes.
Samen met Prada mijn all time favourite, draag ik het hele jaar door. Helaas is mijn fles (alweer) leeg.










Scarlett van Cacharel.
Fris en zeepig geurtje, ideaal voor overdag, naar het werk.
Geen geurtje voor speciale gelegenheden, daar is het te 'normaal' voor.

Jil van Jil Sander
Eindelijk een nieuw lekker geurtje van Jil.
SUN kennen we nu wel. Is bij andere mensen erg lekker, bij mij ruikt het naar kattenpis! Jil daarentegen is warm en kruidig en zacht, heerlijk! Raar eigenlijk dat we dit soort woorden gebruiken om een geur te omschrijven!



Dolce&Gabbana, The One
Fruitig, zit o.a. perzik in. Goed in tijden van winterdip.
Is na een paar uur een beetje musk-achtig!
Fles is leeg dus tijd voor een nieuwe!

Do It Yourself:

Voor de regenachtige dagen: lekker knutselen bij de kachel!
Deze beestjes zijn weer eens wat anders dan de standaard kerststalpoppetjes!

zaterdag 12 december 2009

Playboy-loos


Het ienieminiedorpje waar ik woon is Playboy-loos!
De FHM stond nog wel in het rek maar geen naakte La Paay.
Kak!

Nu moet ik ook nog eens serieus moeite doen om dat ding te bemachtigen, ik als aardslui organisme vind dat niet zo fijn.
Nieuwsgierig? Absoluut maar ik heb het ding vooral nodig voor toneel...

De Playboy vind ik sowieso iets fascinerends.
Twee weken geleden had iemand anders als een Playboy meegesleept naar de toneelrepetities (had zijn moeder er op uitgestuurd ipv van zelf zo stoer (?) te zijn dat ding te kopen, mietje!)en het zijn met name de vrouwen die heel de avond aan het bladeren zijn!
Elke foto word miniteus gescand op putten, bobbels, echt of nepheid, leuke lach, mooie tanden, haar, make-up, grote van tepels tot landingsbaankeuring, alles komt voorbij!

De mannen bladeren er snel even door, een beetje beschaamd alsof ze dat ding niet allang thuis hebben liggen. De dames daarentegen worden helemaal niet geremd door gene en benoemen alles!
En erg opvallend: we zijn eigenlijk altijd positief!

Nee, wij hebben niet zo'n lichaam (wij zijn niet gefotoshopt en lopen dus nog rond met putjes en stoppels) en hebben vaak niet zo'n fijn gezichtje. Mannen draaien hun hoofd niet als we langslopen en we hebben geen nietje door onze navel. We worden niet bestempeld als geil en kijken niet half loenserig in de lens.
Genoeg reden dus om bitcherig/jaloers te zijn...
Maar eigenlijk vinden we het prachtig!

En La Paay: stoer wijf!
Nu vind ik haar sowieso wel aandoenlijk omdat ze zo klein maar toch pittig is en op zo'n lieve oma-manier mensen kan troosten die net afgezeken zijn in één of andere Idols-finale. Ze lijkt me gezellig.
Tuurlijk is er aardig aan haar uiterlijk gesleuteld en heeft ze een boel make-up op maar voor iemand van 60 (!!!) ziet ze er hartstikke goed uit!
Nu las ik dat de Playboy ook al bij de meeste boekhandels is uitverkocht. Kak! Nog meer moeite doen...
Maar hebben zal ik hem!

vrijdag 11 december 2009

Niks Noppes Nada


Het is tijd voor vakantie!
Begin juli kwam ik terug van vakantie en heb daarna geen vrije dagen meer opgenomen. Nog 1,5 week werken en dan heb ik kerstvakantie en daar ben ik héél erg aan toe!
Ik kan ’s morgens amper mijn bed uitkomen, druk honderd keer op snooze en sleep mezelf vervolgens echt naar de douche!
Ik ben toe aan een winterslaap!

Voor de kerstvakantie heb ik gepland dat ik dan weinig ga plannen!
Naar de Appie om een boel eten in te slaan, fijne muziek in de cd speler en hangen maar!
Ik wil een platte bank-kont kweken! Een lamme arm van het omslaan van de pagina’s van een dik boek of een deuk in mijn achterhoofd van de leuning van de bank, doorhangplekken op mijn schoot van de kat en pijnlijke wangen van het lachen om een film of leuke vrienden of van de vouwen in mijn kussensloop…

Verder helemaal NIETS!

maandag 7 december 2009

Memolio

Gevonden op internet: Memolio!

Het lijkt op zo'n schilderwaaier maar het is een fotocollage!
In plaats van een fotoboek maak je hier een fotowaaier, lekker makkelijk om mee te nemen in je tas!

€14,99

Leuk klusje voor in de kerstvakantie!

zondag 6 december 2009

Fijn weekend


Dit was een weekend vol gezelligheid en cadeautjes.
Cadeautjes gegeven en gekregen!

Vrijdagavond Sinterklaas gevierd op het werk: Een enorme Chocotoff gevuld met chocola en een bon van Douglas gekregen en een tuinkabouter en een roze poedel gegeven...

Zaterdag een petroleumstel en een geurtje gegeven, een fashion origami setje en een mysterieus cadeautje gekregen!! De postbode was niet op tijd dus ik heb nog wat te goed!

Vandaag een luxe parfum gegeven in verband met een verjaardag. Ik denk dat mijn collega mij er nooit meer op uit stuurt om een cadeautje te kopen in verband met een grove overtreding van het budget, muhaha! Gelukkig was de jarige er érg blij mee...

Vandaag ook nog gekeken naar een handbalwedstrijd die halverwege werd afgelast doordat een van de speelsters haar knie uit de kom had! Zag er niet al te smakelijk uit! Gelukkig was het niet de vriendin waarnaar ik kwam kijken!

Nu rustig op de bank, terwijl ik mijn kat weer op de vloer hoor krabben, wat betekend dat er weer een fijn cadeautje voor me klaar ligt: een grote stinkende verse drol!