zondag 13 september 2009

2340 dagen ongesteld


In het Volkskrant Magazine deze week staat een geniale vergelijking die ik jullie niet wil onthouden. Elke week word er een product getest, deze week is een foundation van Max Factor aan de beurt.
Het artikel begint met: Foundation is het maandverband onder de make-up. Nuttig maar erg gênant als iemand het ziet zitten.

Geniaal! Waarom ben ik niet op die vergelijking gekomen?
Over maandverband gesproken: waarom zijn die reclames altijd zo irritant? En waarom maken ze sowieso nog reclame?

Volgens mij koopt een vrouw gewoon hetzelfde merk als haar moeder of zus omdat die haar ooit het eerste pakje heeft gegeven.
En zoveel valt er niet meer te verbeteren aan het ontwerp!
(En het gros van de vrouwen gaat toch voor de tampon)

Het enige dat ze doen is elke 2 jaar de naam veranderen. Of het luchtje veranderen. En dat luchtje snap ik niet want word ons niet allemaal geleerd dat je je 'schatkistje' niet moet volproppen met allemaal chemische zooi omdat het dan de zuurgraad (ranzig woord, zeker als het om die regionen gaat!) aantast wat weer tot allerlei klachten kan leiden??

Het woord schatkistje komt trouwens van Valerio (voorheen TMF en nu BNN) die in een blad een soort test moest afleggen 'hoeveel weet je van vrouwendingen'. Klinkt wel gezellig toch? Schatkistje.
Maar anyhow, die reclames: ik denk écht dat ze allemaal zijn bedacht en geregisseerd door mannen. Want wij bedenken het niet om botsautootjes rondjes te laten rijden op de nieuwe superabsorberende kern! En wij laten vrouwen niet huppelen van geluk als ze ongesteld zijn. Want dan zijn we namelijk niet gelukkig. We zijn een beetje boos en zielig. We lopen rond met van die bolle waterbuikjes en moeten ineens wel heel goed nadenken over wat we aantrekken en doen. Witte broek? Niet handig. Een dagje weg naar een evenement waar haast geen (en alleen maar vieze) wc's te vinden zijn? Liever niet.

Het zou fijn zijn als ze het proces eens om zouden kunnen draaien. Je wilt zwanger worden en dus eerst ongesteld? Dán pas slik je een pil.

Het is namelijk helemaal niet (meer) nodig om van je 11e tot je 50e elke maand ongesteld te worden.(470 keer) Zonde van al die verpeste dagen (2340 stuks!), tranen door onaangekondigde huilbuien en ruzies met vriendjes en familie.

Maar die pil zal er wel niet komen. We houden namelijk van 'natuurlijk' en niet van chemisch. Vandaar ook de vooral niet chemische luchtjes van kamille en lavendel in die ontzettend absorberende dingen met vleugels...

Geen opmerkingen: