donderdag 20 augustus 2009

Headache


Migraine is...

een aanvalsgewijs optredende, meestal eenzijdige, matige of heftige, bonzende hoofdpijn. De duur van een onbehandelde aanval kan variëren van vier uur tot enkele dagen. Dit soms in combinatie met misselijkheid of braken. Tijdens de aanval worden licht en geluid slecht verdragen.

Migraine kan zich in een enkel geval van tevoren aankondigen. Dit kan ongeveer 30 minuten voor de aanval gebeuren door middel van klachten met betrekking tot het gezichtsvermogen (bijvoorbeeld het zien van schitteringen, sterretjes, bepaalde lichtfiguren of minder goed zien). Dit wordt een aura genoemd.

Migraine kan zich ook enkele uren tot dagen voor de aanval aankondigen door middel van klachten zoals stemmingsveranderingen, concentratieverlies, gapen, overactiviteit of inactiviteit en zin hebben in het eten van zoetigheid.

Er zijn verschillende factoren die migraine kunnen uitlokken, zoals emoties (stress, verdriet, woede of zorgen), vermoeidheid, inspanning, ontspanning, weersveranderingen en bepaalde voedingsstoffen zoals cafeïne.

Kortom: Migraine is KUT!
Overigens heb ik nu niet meer, naar een beeldscherm kijken is dan niet echt mogelijk!
Dinsdagnacht enorm lopen spoken! Ben zelfs om half twee 's nachts onder de douche gaan staan, in de hoop dat het de pijn zou verlichten. (Deed het ook, maar zodra ik onder de douche vandaan kwam begon het weer!) Gister een dagje thuis gebleven en lekker bijgeslapen...
bron: kring-apotheek.nl

Geen opmerkingen: