maandag 31 augustus 2009

Jaar van de...

Volgens de Chinese horoscoop is het volgend jaar het jaar van de Tijger, maar wat mij betreft word het een jaar van de trouwerijen!
Afgelopen jaar had ik al het genoegen om op het trouwfeest van Strolie aanwezig te mogen zijn en aankomend jaar mag ik aantreden op de feesten van mijn zus en van een lieve vriendin, die dit weekend ten huwelijk is gevraagd!
Heel vervelend allemaal, ik hou helemaal niet van feestjes, gezelligheid en blije, verliefde mensen. Vreselijk!

Over die tijger: ik ben geboren in het jaar 1986 en laat dat nou ook net het jaar van de tijger zijn.
Nu heb ik ooit eens gelezen dat ik daardoor dus één van de beste minnaressen ben die je je maar kunt wensen. Dat ze allerlei andere dingen aangaven die niet klopten (u bent positief ingesteld) doet er even niet toe...

Dat zijn trouwens wel een heleboel goede minnaars: iedereen uit 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998.
Mmm... misschien 1926,1938 en 1950 toch maar niet meer meerekenen. Al die nieuwe heupen en klapperende kunstgebitten...

zondag 30 augustus 2009

Mislukte Foto's





Deze foto's hebben het album niet gehaald maar zijn stiekem toch wel leuk!

zaterdag 29 augustus 2009

Today was my lucky day

De dag leek zo slecht te beginnen toen ik ontdekte dat mijn kat weer eens een mooi toefje náást de bak had gemaakt en een kussen had gesloopt. Na het ophalen van de krant en de post bij mijn ouders vraagt m'n moeder of ik zin heb om te winkelen...
Ehm... wat denk je zelf? Ja tuurlijk!

Dat ik me had voorgenomen om vandaag naast mijn standaard huishoudklussen ook nog de douche grondig te soppen en de kast wilde opruimen doet er even niet toe.
Iets nodig? ehm nee, maar moet dat dan?

Vandaag gescoord: een mooie spijkerbroek (ik heb een hekel aan broeken kopen en nu pastte zowaar één van de eerste die ik probeerde!), een paar zwarte enkellaarsjes (ik heb maat 43! enkellaarsjes in maat 43!), een paar donkerblauwe laarzen (nogmaals: ik heb maat 43!!!) én een paspop.

Mijn moeder wou graag kijken bij een winkeltje waar ze al wel vaker goed was geslaagd maar dat nu opruiming hield. Niet omdat ze ruimte moesten maken voor de nieuwe collectie maar omdat ze er helemaal mee stopten. Ook te koop: de winkelinrichting. In de etalage stonden twee mooie paspoppen. Niet van die lelijke witte nepmensen maar een houten standaard met alleen een lijfje. En laat ik daar nou al jaren naar op zoek zijn!

Een goedkoop exemplaar dan, de krengen zijn nieuw ontzettend duur en mocht je er één tegenkomen op een antiekmarkt, dan mag je de plastic kaart wel laten wapperen!
But today was my lucky day!

Na €35,- te hebben neergelegd loop ik door de stad met een paspop onder mijn arm en de standaard in mijn andere hand. Mijn moeder huppelt er achteraan met twee tassen vol schoenendozen. Hilarisch gezicht. Mijn moeder betreurde dat ze haar camera niet bij zich had.
Ik stiekem ook!

Nu staat de pop nog naakt in het hoekje van de kamer maar morgen kan ik eindelijk mijn kimono tentoonstellen!

vrijdag 28 augustus 2009

Litteken


Na wat struinen en zappen op het internet kwam ik de volgende site tegen: it's my scar

Waar de mode meestal draait om het accentueren van je goede punten en het camoufleren van je slechte, draait deze sieradenontwerpster het helemaal om!

Stuur een foto in van je litteken en zij ontwerpt een ketting of een armband die er bij past, onder het mom 'claim your past and wear your story'.

Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik het mooi vind, maar bijzonder is het wel!

donderdag 27 augustus 2009

Sloom


Het is nog zomer, al spoelen hier de mussen van het dak...
En dat slome klopt ook wel!

Ik heb met mijn zus afgesproken vanavond te gaan sporten en ik heb écht geen zin! Gelukkig heb ik behoorlijk last van 'groepsdruk' (ook al gaat het hier alleen maar om m'n zus) en sta ik vanavond gewoon met mijn kont te schudden op salsamuziek.
Ik heb me wel voorgenomen iets rustiger aan te doen, vorige week kreeg ik na afloop behoorlijk last van migraine.
Het zal vast geen verband hebben (meestal krijg ik het door andere dingen), maar ik vind het een goed excuus!

woensdag 26 augustus 2009

dinsdag 25 augustus 2009

Verse aankopen

Joepie de poepie! Mijn loon is nog maar net gestort en ik heb alweer geld uitgegeven!
En wel aan kleding en spulletjes voor mijn huis, hoe kan het ook anders!
Over een week loop ik rond te paraderen in een ontwerp van Daryl van Wouw! Het is een sweatjurk met een print geinspireerd op Zhao Cai Mao, de gelukskat van China. Dikke panty eronder en ik kan er tegenaan dit najaar!
Het slaat een behoorlijk gat in mijn budget (kan me niet herinneren dat ik al eens eerder €140.- uitgaf aan een jurk) maar... dat mag van mezelf!
Ik werk me te pletter en er is niets lekkerder dan geld uitgeven waar je hard voor gewerkt hebt!


Verder kon ik ook de H&M webshop niet verlaten zonder iets te kopen. Over een paar weken lig ik heerlijk te snurken onder een nieuw dekbedovertrekset.
Leuk woord voor scrabble: dekbedovertrekset...

Nu nog even een keer hier het magazijn insneaken om wat waxinehouders en andere oudzilverachtige dingen uit te zoeken en mijn huisje is klaar voor het najaar!

Najaar? Najaar? Denk je daar nu al aan?
Ja! Ik zit al sinds april met m'n neus in de najaarscollectie, in september liggen de eerste pepernoten al weer in de winkel en het regent buiten. Misschien kan ik me alvast in laten schrijven voor zonlichttherapie?
Ook een leuk woord voor scrabble... zonlichttherapie...

maandag 24 augustus 2009

Yak!


Yak! Ik heb voor het eerst in jaren weer eens nagellak op m'n vingers en ik vind het vreselijk!

Hoewel mijn teennagels altijd wel een kleurtje hebben, lak ik mijn nagels aan mijn vingers eigenlijk nooit. En ik weet nu weer waarom: het staat niet mooi en het voelt raar. Vanavond gaat het er dus gelijk weer af en heeft de lak er nog geen 24 op gezeten.

Gelukkig ben ik gezegend met sterke nagels met mooie witte randjes en kan me dus prima in het openbaar vertonen zonder dit chemische laagje.

Ach ja...je probeert eens wat..

Andere niet geslaagde make-up experimenten van het afgelopen jaar?

Lippenstift: je ziet er in 1 keer 10 jaar ouder uit!

Mascara van Clinique: lang leve Quasimodolook dankzij onstoken ogen en het is nog poepieduur ook!

Toneelmake-up: vieze dikke lagen die er na het douchen nog niet af zijn.

Blauwe oogschaduw: in combi met mijn blonde haar roept dit beelden op van niet al te frisse dames achter een roodverlicht raam. En aan het einde van de dag lijkt het alsof je énorme wallen hebt, aangezien de oogschaduw nu niet óp maar onder je ogen hangt.

Charmant!

zaterdag 22 augustus 2009

Cd-honger

Mijn muziekcollectie heeft aardig wat overeenkomsten met mijn kledingkast.
Kijkend naar de stukken zou je denken dat ik meerdere persoonlijkheden heb en regelmatig denk ik dat ik niets te luisteren heb.
Ook al koop ik elke maand wel een paar cd's, mijn collectie heeft weer een oppepper nodig!
Niets mis met de cd's die ik heb maar ik heb ze al te veel gehoord of er gewoon even geen in...

Gelukkig is daar die heerlijke site met dat koddige dikke blauwe poppetje...
Maandag is de postbode weer mijn grootste vriend als hij me de nieuwste cd's van de Arctic Monkeys, Gossip en Mando Diao brengt.

Mocht je trouwens de Arctic Monkeys leuk vinden, luister dan ook eens naar The Last Shadow Puppets!
Nog tips voor mijn volgende cd-honger?

vrijdag 21 augustus 2009

Groenteman


In mijn blog 'luisteren mevrouwtje' had ik het al over de (niet al te beste) interviewkwaliteiten van de presentatrice van Zomergasten.
Na het interview met Carice van Houten en de heerlijke column van Hanneke Groenteman die Margriet van der Linden tot de grond toe afbrandde, plaatsen alle kranten een stukje over het fenomeen!
Misschien doet Zomergasten voor journalisten wat het Eurovisie Songfestival doet voor de carrières van zangers?

Volkskrant

That's gonna leave a Marc

Je kent dat wel, je hebt iets te enthousiast een muggenbult kapot gekrabt of je hebt tijdens het snijden niet de groente maar je vinger te pakken...
Tijd voor een pleister!

Nu kun je kiezen voor die saaie net-niet-huidskleurige exemplaren of gaat (al iets gewaagder) voor de pleisters van de kids met plaatjes van Winnie the Pooh of Hello Kitty.
Maar... er is meer!!!

Weet je niet wat je met je geld moet doen?
Plak eens een echte Louis Vuitton pleister (van leer!) ontworpen door Amron. Of een Marc Jacobs uit de serie "That's gonna leave a Marc".

De New York Times schreef een paar maanden geleden al een stuk over gepimpte pleisters en dit weekend krijgen alle gewonde festivalgangers op Lowlands van de EHBO posten vrolijke plakkers.

Dus: hebben de mensen om je heen commentaar op je Disney plakkers? Laat ze maar lachen!
Je bent über-hip! Je gaat mee met de mode en tegen de tijd dat het merendeel van de mensen de rage volgt, plak jij de alweer de standaard Hansaplast!

donderdag 20 augustus 2009

Headache


Migraine is...

een aanvalsgewijs optredende, meestal eenzijdige, matige of heftige, bonzende hoofdpijn. De duur van een onbehandelde aanval kan variëren van vier uur tot enkele dagen. Dit soms in combinatie met misselijkheid of braken. Tijdens de aanval worden licht en geluid slecht verdragen.

Migraine kan zich in een enkel geval van tevoren aankondigen. Dit kan ongeveer 30 minuten voor de aanval gebeuren door middel van klachten met betrekking tot het gezichtsvermogen (bijvoorbeeld het zien van schitteringen, sterretjes, bepaalde lichtfiguren of minder goed zien). Dit wordt een aura genoemd.

Migraine kan zich ook enkele uren tot dagen voor de aanval aankondigen door middel van klachten zoals stemmingsveranderingen, concentratieverlies, gapen, overactiviteit of inactiviteit en zin hebben in het eten van zoetigheid.

Er zijn verschillende factoren die migraine kunnen uitlokken, zoals emoties (stress, verdriet, woede of zorgen), vermoeidheid, inspanning, ontspanning, weersveranderingen en bepaalde voedingsstoffen zoals cafeïne.

Kortom: Migraine is KUT!
Overigens heb ik nu niet meer, naar een beeldscherm kijken is dan niet echt mogelijk!
Dinsdagnacht enorm lopen spoken! Ben zelfs om half twee 's nachts onder de douche gaan staan, in de hoop dat het de pijn zou verlichten. (Deed het ook, maar zodra ik onder de douche vandaan kwam begon het weer!) Gister een dagje thuis gebleven en lekker bijgeslapen...
bron: kring-apotheek.nl

zondag 16 augustus 2009

Als je A zegt, moet je ...

Een vraag die regelmatig bij me opkomt is: Als je A zegt, ben je dan verplicht B te zeggen? En na B?

Sinds 1996 eet ik geen vlees en vis meer. Mensen spreken me er altijd op aan dat ik wel leren schoenen en tassen draag.
Kortom: Je zet stap B niet, dus A is ook maar een schijnbeweging.

Ik bedacht me net eindelijk het goede antwoord:
Scheid u uw afval? Netjes alles in de grijze en groene container?
Hartstikke goed. Waarom eigenlijk?
Ow, voor het milieu?
Maar u rijdt wel in een auto en gaat met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming. U verbouwt niet uw eigen groente en fruit en u voorziet ook niet in uw eigen energiebehoefte en waterzuivering.

Waarom zou je dat afval eigenlijk nog scheiden?

Gaan met die banaan!


Voor mij is de zomer nu officieel over!
Ik ben al een aantal weken terug van vakantie en morgen zijn alle collega's weer aanwezig.

Dat is ook wel nodig ook want de afgelopen weken bleef de zomerstilte uit! (Best een goed teken in tijden van crisis!) Gevolg: teveel werk, te weinig personeel...

Nu moet iedereen er weer tegenaan want het beurzenseizoen staat voor de deur. Dat betekent lange dagen, de komende twee weken 6 dagen in de week werken en het hoofd koel houden.
Hopelijk komt iedereen goed uitgerust van vakantie en kan men er tegenaan!

Om iedereen op kantoor op te peppen heb ik een kleine verrassing voor ze gekocht:
een banaan (gaan met de banaan), een potje peper (peper in je reet) en een pakje dexto energy.

Zolang we grapjes blijven maken i.p.v. elkaar de hersenen inslaan als gevolg van de stress, komt het helemaal goed.

Volgende vakantie: kerst!

zondag 9 augustus 2009

Bad Hair Day!

Last van een bad hair day?
Geloof me, er zijn mensen die er nóg erger bij lopen!!!
Kijk maar eens op www.dontjudgemyhair.com !

en dan Michael Jackson...


Gisteren meldden verschillende media dat de hersenen van Michael Jackson weer aan het lichaam zijn toegevoegd om vervolgens weer verder te keuvelen over de precieze plek van zijn graf...

Maar mijn beeld bleef maar bij die hersenen...

Hij is op 25 juni overleden en we leven inmiddels al in de tweede week van augustus!

Hoe lang kun je een lichaam 'goed' houden? Ligt hij diepgevroren ergens in een mortuarium?
Waarom duren al die onderzoeken zo lang? Zijn de doktoren bang fouten te maken bij de analyses en voeren ze alle onderzoeken daarom zes keer uit ofzo?

Je moet er toch niet aan denken dat je een familielid na bijna twee maanden na zijn sterven pas kan/mag begraven? En dat je dan ook nog eens rekening moet houden met gestoorde fans?

De familie Jackson heeft aangegeven dat ze MJ het liefst op Forest Lawn begraven in een anoniem graf omdat ze bang zijn dat fans anders zijn graf vernielen of er met zijn lichaam vandoor gaan!

De beste man heeft nooit een normaal leven gehad, geen normale dood en nu ook al geen normale rustplaats.

zaterdag 8 augustus 2009

Mooi!


Voor mooie tekeningen en afbeeldingen: www.saahub.com

Illustratoren presenteren zichzelf hier met hun beste werk.

woensdag 5 augustus 2009

Blokkade

Ken je dat?
Je hebt zo ontzettend veel werk dat er niets uit je handen komt. Geen idee waar je moet beginnen...
Ik heb er nu behoorlijk last van. Heb bergen papier op mn bureau liggen en geen idee wat ik er mee moet.
Misschien is weggooien een goed idee?

dinsdag 4 augustus 2009

Horloge

Ik draag al jaren geen horloge meer en mijn mobiele telefoon doet nu dienst als draagbare klok.
In Japan heb ik nog een mooi horloge gekocht maar na een paar keer dragen blijft het ding toch weer op het nachtkastje liggen...

Nu volgt een tweede poging met een horloge ontworpen door Daryl van Wauw. Het Zweedse merk Triwa heeft de Nederlandse ontwerper gevraagd om een horloge te ontwerpen met een typische Daryl print. Het horloge sluit aan op zijn herfst/winter '09 collectie en je ziet allerlei afbeeldingen uit de Chinese traditie zoals een gelukskat en maskers. Het horloge is er in drie kleuren, in een beperkte oplage (100 per kleur).

Mocht ik het dus weer niet volhouden om het te dragen, dan is er vast wel een fashionista die het collectors item van me over wil nemen...

Nu nog een Daryl van Wauw jurk scoren voor de trouwerij van mn zus...

zondag 2 augustus 2009

Stoer wijf

Alice Dellal. Model en partyanimal.
Heerlijk tegendraads door haar lange haar aan één kant af te scheren! Je zou verwachten dat geen enkele ontwerper nog met haar wil werken maar niets is minder waar: ze staan in de rij!

Ik denk niet dat ik het ooit zou durven (en ik wil juist langer haar) maar dit is dus typisch een gevalletje STOER WIJF

Ik ben alleen benieuwd of het andere geslacht het ook mooi vind...

Oz

Nadat Dr. Phil de show van Oprah Winfrey heeft verlaten om voor zichzelf te beginnen (had hij beter niet kunnen doen) is het nu de beurt aan Dr. Oz!

Mocht je mijn blog al wat langer volgen dan weet je dat ik een zwak heb voor Dr. Oz.
Heerlijk hoe die man een studio vol preutse Amerikanen shockeert door poep te ontleden of een darmstelsel van binnen te laten zien! Oprah zit er ongemakkelijk lachend naast met haar paarse handschoentjes in de aanslag...
Van de week werd aangekondigd dat hij een eigen show krijgt en werden zijn leukste bijdrages aan de Oprah show op een rij gezet. Hilarisch hoe hij in een aflevering zegt dat de vagina een zelfreinigende oven is en dus al die populaire schoonmaakmiddelen als vaginaal douches helemaal niet nodigt heeft. Vervolgens zegt hij heel serieus: vrouwen hebben liever niets in zich... Oprah trekt een scheef gezicht en heel de studio ligt plat.

Er was natuurlijk ook ruimte voor de nodige tranentrekkers. Mensen die aangaven dat Dr. Oz. hun leven heeft gered omdat hij ze liet weten welke symptomen bij darmkanker en andere enge ziektes horen. Ik heb zitten janken (shame on me) toen hij eerste hulp verleende tijdens de eerste dagen na orkaan Katrina. Hij vond een baby met ernstige uitdrogingsverschijnselen, het kindje was een paar weken oud en moederziel alleen. Geen familie, niks. Hij heeft het kindje eerste hulp verleend (en geknuffeld) en een of ander mengsel gegeven in de hoop dat hij het zou redden. Door alle drukte is hij het uit het oog verloren en vroeg zich al jaren af hoe het met hem was. Natuurlijk heeft Opdrah dat jochie opgespoort en kwam het even gedag zeggen. Zo voorspelbaar maar zo mooi!
Geen idee wanneer Oz bij ons op de televisie komt, wij lopen vaak een half jaar achter. En als ik pech heb word het op een onmogelijk tijd uitgezonden (lees: vier uur 's middags).
Het is zo fout, maar zo leuk! Andere mensen kijken naar SBS6 of Goede Tijden, ik naar Oz.

Klaagzang


Soms zijn dingen aan vervanging toe.
Helaas zijn de meeste dingen allemaal tegelijk aan vervanging toe!

Logisch, hoor ik je denken, al die apparaten heb je tegelijk gekocht! Ehm... ja... maar de meeste apparaten heb ik tweedehands gekocht of gekregen en het lijkt me toch wel érg toevallig als ze allemaal hetzelfde bouwjaar hebben.

Doet er niet toe, het probleem is dat mijn televisie aan vervanging toe is. Gekregen van een ontzettend lief vriendje&vriendinnetje, nadat mijn ieniminietelevisie geen geluid maar maakte. Ze hebben het enorme beest (zwaar!!!) zelfs naar mn huisje gebracht, naar binnen getild en alles aangesloten!
Dat hij niet harder of zachter kan heb ik al die maanden voor lief genomen. Je went er snel genoeg aan...

Waar ik nu iets minder aan kan wennen is dat er vanuit de rechterhoek allerlei vlekken op het scherm komen. Wanneer een personage aan de linkerkant van het beeld staat heeft hij een rood shirt, aan de rechterkant een roze! Het is dus wachten tot het beeld het helemaal niet meer doet.

Verder is mijn laptop enorm aan het flippen en helaas is dat al een paar maanden aan de gang. Nu heeft hij een nieuw trucje: je zoekt iets op google, het beeldscherm blijft wit, onderin de balk valt te lezen: gereed, maar met fouten op de pagina.
Joepie, daar heb ik wat aan!

Verder herkent hij zijn eigen usb-poorten niet meer, waardoor ik geen muziek op mijn mp3-speler kan zetten of foto's van mijn camera kan uploaden. Daar moet ik dus de computer van het werk voor misbruiken.

Mijn wasmachine doet het gelukkig weer, maar hij kan maar 1 programma en ik heb het idee dat mijn kleren sneller slijten dan die van ieder ander! Nu ben ik dol op kleding dus wat vaker shoppen is geen probleem maar soms heb je kleding waar je aan gehecht bent. Omdat ze uit een ver land komen, ze je aan een bepaalde situatie doen denken of je gewoon fantastisch staan.
En als die er als een zielig hoopje uit gaan zien... Niet fijn!

Deze blog is dus eigenlijk bedoeld om awareness* te creëren voor deze enorme ramp: Wortel heeft binnenkort een luxeprobleem! Geen t.v. en geen laptop... hoe moet dat nu verder?

Help Wortel haar luxeproblemen te overkomen en stort nu uw donatie!

*Awareness: woord dat te pas en te onpas word gebruikt door goede doelen. Liefst in combinatie met een reclame met hongerige Afrikaantjes met vliegjes om hun ogen. Bewustzijn of besef zijn kennelijk niet hip genoeg.

zaterdag 1 augustus 2009

Nieuw...


Ik heb net 15 minuten besteed aan het herschikken van de meubels in mijn woonkamer en ik heb een nieuw huis! Kost niets!

Nu nog even naar de markt om een mooie bos bloemen te kopen en klaar is de metamorfose!

Waarom doen ze toch altijd zo moeilijk in al die programma's op televisie? Je kunt het gewoon zelf!


En bevalt het je na een week niet echt? Zet je het gewoon weer terug. Kost maar 15 minuten...