vrijdag 23 oktober 2009

Lief!


Vanmorgen vroeg strompelde ik naar de wc. Vreselijk als je wakker word vóór de wekker gaat, alleen omdat je blaas loopt te klagen! Je kunt natuurlijk blijven liggen maar dan krijg je buikpijn.

Met je voeten op de koude vloer dan maar, op de tast naar de wc, de mekkerende kat ondertussen proberen te ontwijken (eten! eten!)...

De lamp op m'n terras was nog aan (foei!) waardoor ik door het raampje vreemde witte lussen om het handvat van de buitendeur zag.
Wat is dat nou weer? Eerst plassen!

De slaapwandelmodus is ondertussen uitgeschakeld en ik ben klaarwakker!
Deur open, kat binnen proberen te houden, plastic tas van de deurknop halen, deur dicht (kat geplet?), lamp uit. Ok... een plastic zakje. En nu?

Mijn handen slapen nog wel want ik krijg de knoop er bijna niet uit!
Een rechthoekig cadeautje, met een briefje!
Het is van Else, een gedichtje, een chocolade letter en mooie oorbellen die ze heeft meegenomen van Ibiza.

WAT LIEF!

Ik wil wel wat vaker voor de wekker naar de WC. Misschien hangen er weer vreemde tasjes?

maandag 19 oktober 2009

Ovide en zijn vriendjes


Wat is YouTube toch een geweldig iets! Ik kan me er een hele avond vermaken! Bijna alle programma's die je vroeger keek zijn er op terug te vinden en nieuwe programma's zijn te ontdekken.
Ik ben dol op Family Guy, Stewie is geniaal!
Nog zo'n baby waar ik dol op was/ben: Baby Sinclair van the Dinosaurs.
Deze serie is zo ontzettend mooi gemaakt, terwijl toch echt zo'n vijftien jaar geleden is dat het werd uitgezonden.
In die tijd keek ik ook naar Ovide en zijn vriendjes en BoesBoes.

Waarschijnlijk was ik iets te jong voor Alfred J. Kwak want als dat nu op televisie is en het 'enge' muziekje begint, ga ik zappen!
Drieentwintig jaar oud maar kan geen aflevering van Alfred afkijken! Te eng en zielig!

Sesamstraat is nog steeds geweldig, er zitten grapjes in die je als 4 jarige echt niet begreep. Nog beter: Ert und Bernie.

Waar ik écht heel blij van word: Little Britain. Een absurde show met heel veel typetjes.
Prettig verrast was ik door de TV Kantine, veel typetjes van hollandse bodem. Lang niet zo goed als Little Britain maar toch!

Meestal heb ik een hekel aan nagesynchroniseerde films, maar Hitler over bedrijfsuitjes is hilarisch! Na tien keer kijken, lig ik nog dubbel!

Enjoy!

Verse aankoop

Wat is het toch makkelijk om spulletjes via het internet te kopen. Soms een beetje te makkelijk!
Drie keer klikken en klaar ben je!

Mijn meest verse aankoop: twee handgemaakte en bedrukte kussens uit Amerika.

Nu maar weer wachten bij de brievenbus!

zondag 18 oktober 2009

Like a Virgin


Sinds gister ben ik de trotse eigenaar van een dvd-speler. Op zich wel prettig want het is zo lullig dat ik altijd bij andere mensen films ga kijken en ze vervolgens niet bij mij kan uitnodigen!

En de stapel dvd's die in mijn kast ligt vind het vast ook wel fijn dat hij binnenkort verlost word van het plastic folie!
Van kijken is trouwens nog geen sprake want ik moet nog een scartkabel kopen... handig!

Luisteren kan al wel dus ik swing al heel de dag op de live registraties van concerten van Madonna en Justin Timberlake...

Nu maar hopen dat niemand het ziet als ik huppeltjes maak op "La Isla Bonita"!

woensdag 14 oktober 2009

Lekker stempelen!



Weer wat moois gevonden op het internet! Japanse stempels. Geen idee wat ze betekenen* maar ze zien er wel erg schattig uit!

Volgens mijn nichtje was ik vroeger verzot op stempelen (zie een kleine Wortel voor je, twee blonde staartjes, tong uit m'n mond, arm gaat snel van stempelkussen naar papier, ogen flipperen heen en weer) en die liefde is nooit helemaal over gegaan...

(* En waarschijnlijk gebruik je ze toch nooit, maar daar hebben we het nu even niet over)

vrijdag 9 oktober 2009

Yes, We Can!

Joepie! Obama heeft de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen!

'Slecht zeer zelden heeft een persoon in dezelfde mate als Obama de aandacht van de wereld weten te trekken en volkeren hoop gegeven op een betere toekomst', zei het Noorse comité bij het bekendmaken van de winnaar.
'Zijn diplomatie is gebaseerd op het idee dat de wereldleiders hun taak uitvoeren op basis van normen en waarden die door de meerderheid van de wereldbevolking gedragen worden.'


Stiekem ben ik een beetje trots en het is niet eens mijn president!

donderdag 8 oktober 2009

Mos

Op internet kwam ik het volgende tegen: mini mos landschapjes in terrariums, aquariums en zelfs een theepot!
Een klein webwinkeltje verkoopt al dit moois. Al ben ik benieuwd of al dat glas wel goed aankomt als de mannetjes van de post er mee bezig zijn geweest.

Het is veiliger om zelf aan de slag te gaan en wat mos uit het bos of de tuin de halen!
Tip: alleen héél af en toe water geven door middel van een verstuiver en kolen onderin leggen, anders ruikt het al snel naar stoffige bibliotheken en ontbinding.

dinsdag 6 oktober 2009

Moleskine

Mijn liefde voor notitieboekjes schuif ik niet onder stoelen of banken. Ik kan niet zeggen dat ik er al veel heb versleten want vaak begin ik al weer aan een nieuwe voor de 'oude' vol is.
Uit elk land neem ik wel wat mee en ook in de boekenwinkels in Nederland kan ik mijn hart ophalen aan bijvoorbeeld boekjes van Paperblanks.

Ik kan er van alles in kwijt. Aantekeningen voor het werk, namen van goede bands die ik voorbij hoor/zie komen, namen van websites die ik in de gaten wil houden, crea bea ideeën (om ze vervolgens niet uit te voeren maar dat doet er even niet toe) en mooie zinnen (Heaven kicked me out, I wouldn't wear a tie).

Zeer bekend en geliefd zijn de boekjes van Moleskine. Door slimme marketing (claimen dat beroemde mensen je boekjes gebruikten terwijl dit niet zo is, want toen bestonden ze simpelweg nog niet) en een strak design rijzen de verkopen de pan uit.
(Of ze ook echt zo fijn zijn, merk ik morgen, wanneer mijn Moleskine agenda word bezorgd)

De ene persoon maakt er nette aantekeningen in, zorgvuldig geschreven met een vulpen, een anders kladdert hem vol met van alles en nog wat en gaat ook nog eens druk bezig met de prittstift.
Het resultaat: tentoonstelling waardige, zeer persoonlijke boekjes die mensen vaak een lange tijd met zich mee hebben gedragen in koffer, tas, rugzak of broekzak.

Sinds kort is er een rondreizende tentoonstelling, die een aantal grote steden in de wereld aandoet. Mensen kunnen hun Moleskine in een dropbox gooien, de mooiste worden tentoongesteld.
Vanaf 15 oktober is de tentoonstelling in Tokyo te vinden.

Durf jij je leven in die dropbox te gooien?

Toneel


Gisteren voor het eerst weer naar toneel geweest.
Er is een stuk uitgezocht over een klein dorpje waar van alles gebeurd rondom de burgemeester. Over de rolverdeling is nog niet iedereen tevreden maar voorlopig is het aan mij de eer om de vrouw van de burgemeester te spelen.

Gisteren alleen nog maar het stuk met z’n allen doorgelezen.
Vanaf volgende week moeten we echt de vloer op en dat is toch altijd weer even spannend. Gelukkig mogen we de eerste weken onze tekstboekjes er nog bij houden!

De tekst onthouden is misschien nog wel het minst moeilijke. Lastiger is om te onthouden wanneer je wie koffie in moet schenken, via welke deur je weg moet gaan en wanneer je het toneel weer op moet lopen. Je bent niet alleen druk met je eigen tekst maar vooral met die van de ander!
En probeer maar eens in je rol te blijven als een tegenspeler gekke bekken trekt terwijl hij een belachelijke pruik op heeft en zijn (nep) rotte tanden bloot lacht…

Zet alvast in je agenda:

“Een baby om te stelen” (Afschuwelijke naam!)

17 januari 2010
zondag
14:00uur
Dorpshuis, Terwolde

23 januari 2010
zaterdag
20:00uur
Dorpshuis de Arend, Nijbroek

29 januari 2010
vrijdag
20:00uur
Dorpshuis de Arend, Nijbroek

30 januari 2010
zaterdag
20:00uur
Zaal de Groot, De Vecht

06 februari 2010
zaterdag
20:00uur
Dorpshuis de Bongerd, Welsum
En daarna ga ik op welverdiende wintersport vakantie!

zondag 4 oktober 2009

Zondag Rustdag

Gelukkig woon ik niet in een zeer gelovig dorp. Anders had ik behoorlijk wat tijdsproblemen gehad. Zondag is bij mij namelijk geen rustdag, vaak neemt zaterdag die rol al over...

Op zaterdag slaap ik uit en doe de boodschappen. Dat is het wel zo'n beetje, qua nuttige dingen.
Op zondag moet er schoongemaakt worden, de was gedaan worden, kattenbak schoongemaakt enz. enz.

Zo ook vandaag, mijn things to do lijstje (die ik hoogstwaarschijnlijk niet af ga krijgen, wegens te lui):

Paarden voeren bij mijn ouders(doe ik wel, anders is het zo zielig), afwas doen, badkamer schoonmaken, opruimen, vuilnisbak legen, kattenbak schoonmaken, stofzuigen, oud papier wegbrengen, schoenenpoetsen, was doen, lijstje maken voor bezoek huisarts, notulen uittypen vergadering vorige week. En daarna weer de paarden in de wei doen. Ooh jah, en ook niet geheel onbelangrijk: eten koken om vervolgens weer te moeten afwassen en opruimen.
Liefst 's middags ook nog even de stad in om panty's en majo's te kopen.

Thank God for koopzondag! He, wat flauw!

zaterdag 3 oktober 2009

Frans, Marco & Jan - The Remix

Het einde van het jaar staat altijd in het teken van terugkijken. Elke radio- en tv zender doet aan lijstjes. De leukste, mooiste, grappigste dingen van het afgelopen jaar maar ook vooral veel lijstjes allertijden.

Gisteren zond 3fm al de 100 beste nummers van de jaren negentig uit. Wat een festival van herkenning! Heerlijk!
Alleen een beetje jammer dat Charly Lownoise & Menthal Theo voor Metallica zijn geeindigd en dat Underworld zelfs in de top twintig staat.

Ik heb goede herinneringen aan de top 1000 (of nog meer)allertijden. Die laatste paar uur met z'n allen bij de openhaard, warme chocomelk, boekjes lezen en luisteren maar.
Terwijl je stiekem toch al wist dat Metallica, Guns 'n Roses en Queen in de top drie stonden. Alleen de volgorde wilde nog wel eens wisselen per jaar.

Iets minder goede herinneringen had ik aan dat jaar dat Boudewijn de Groot ineens op no.1 stond. Ik kende heel dat liedje niet eens. Weg structuur!

Gisteren op het werk dus geluisterd naar de top 100 van de jaren negentig. Je merkt gelijk een verschil in muzieksmaak tussen collega's: wil ik de radio net wat harder zetten omdat het zo'n lekker nummer is (Prodigy - Smack my bitch up), roept iemand anders: VRESELIJK! STAAT DIT IN DE TOP 100?

Terwijl ik kotsneigingen krijg als hij oppert dat de Vengaboys wel een plekje hadden verdiend.
Weer een andere collega wist niet dat Green Day toen ook al bestond en weer een ander is helemaal in zijn nopjes dat de Backstreet Boys een plekje hebben weten te bemachtigen.

Ben benieuwd wat er over een paar jaar gedraaid word in de top honderd van de jaren '0.
Ik durf te wedden dat je Robbie Williams tegenkomt, Madonna, The Killers, Adele, Eminem en Coldplay maar helaas ook Marco Borsato, Frans Bauwer en Jan Smit.

Misschien kunnen ze er een remix van maken: Als je rode morgen is gekomen, heb je dan even voor mij?
Zijn we er in één keer vanaf!

donderdag 1 oktober 2009

Hungry Mailbox


Ik ben echt dol op post verzenden. Liefst in leuke enveloppen met kleurige papiertjes, alles er op en er aan!

Voor Japanners is de manier waarop een cadeautje is ingepakt haast belangrijker dan het cadeautje zelf.
In Japan heb ik dus mijn hart op kunnen halen in de winkeltjes en warenhuizen waar ze héél veel papier verkochten.

In Maleisië heb ik een boel airmail-enveloppen ingeslagen. In Nederland zijn ze tegenwoordig namelijk niet meer te verkrijgen...
Zo probeer ik overal wat mee te nemen. (Om het vervolgens bijna niet te durfen gebruiken, het is zo zonde als het op raakt!)

Op mijn verlanglijstje staat nog zo'n lakstempel voor op de achterkant van enveloppen. Lekker ouderwets!

Op de site van Etsy.com (zie vorige blog) geeft men ook tips aan de mensen die hun spulletjes verkopen via Etsy.
Zo is er een stukje geschreven over het feestelijk inpakken van je pakketjes aan klanten... Echt om te kwijlen!
Waar ik erg blij van werd: De Enveloppen gemaakt van landkaarten!
Ook fijn: post ontvangen!
(En dan heb ik het niet over die fijne blauwe enveloppen van de Belastingdienst!)

Etsy


Hier word ik blij van: Etsy.com

Een site waar je zelfgemaakte artikelen kunt kopen en verkopen.

En denk nu niet dat kleuters hun volgekliederde kleurplaten hier proberen te slijten, er staan echt mooie dingen op.
Tuurlijk, niet alles is even fantastisch, soms steigt het geitenwollensokkennivea maar er zitten zeker pareltjes tussen!

Jammer dat de eekhoorn 18 dollar is!