zondag 31 januari 2010

TopShop

De sneeuw is nog niet gesmolten maar de grote winkelketens ruimen hun wintercollecties op en beginnen de voorjaar- en zomercollectie te presenteren...
Bij het zien van die bikini's en wapperende rokjes krijg ik zin in de zon!

Ga ik dit jaar voor een badpak?


Of voor een bikini?


De maxidress is mijn favoriet! Geen ingewikkeld gedoe om shirts met broeken of rokjes te combineren. Gewoon één kledingstuk. Luchtig maar niet te bloot! Kan casual en netjes gedragen worden en het lijkt alsof je benen tot aan je oksels lopen!


De zon in? Zonnebril op!


Een fijne tas om al je spullen in mee te nemen naar het strand of terras is onontbeerlijk:


Alles te koop op www.topshop.co.uk

Maar nu eerst nog een paar weken ons lichaam verbergen in truien, skibroeken, dikke jassen en moonboots...

Foxy



Het is weer wit en koud buiten!
Voor je naar buiten gaat ben je een paar minuten bezig met mutsen, sjaals, handschoenen...
Wil je net als ik geen bont dragen maar het wel warm hebben en houd je van kleding met een knipoog?
Dan is dit vosje misschien wat voor je?

Te koop bij Celapiu in verschillende kleuren!

donderdag 28 januari 2010

Ooh u smeert Nivea?


Een student van het Central Saint Martins (beste mode academie ter wereld volgens kenners) heeft een kit ontwikkelt waarmee je het logo van Chanel in je voorhoofd kan drukken.

Nee, je gaat niet je leven lang gebrandmerkt door het leven, het is een tijdelijke versiering. Naast een paar lekkere potten creme van Chanel zit er een soort ooglapje in de kit, die je voor het slapengaan om je voorhoofd doet. Het silicone Chanel logo doet de rest en de volgende ochtend blijft het logo een paar uur zichtbaar op de huid!

De design student bedacht de beautykit doordat steeds meer mensen hun identiteit ontlenen aan luxe labels en merken. Het is volgens hem de perfecte manier om te laten zien dat je Chanel cremes smeert en je hebt gelijk het ultieme accessoire op je voorhoofd.

Geloof me, er zijn vast dames die het geen probleem vinden om na het betalen van honderden euro's zichzelf een hoofdpijn aan te doen door met het lapje te slapen en daarna flink voor lul te lopen...

Zal Nivea volgen?

woensdag 27 januari 2010

Bedankt!!


Heel fijn!
Blogger heeft een nieuwe functie. Bovenin je scherm vind je al een lange tijd 'volgende blog'.
Wanneer je hier op klikt kom je op een volgende blog (joh).

Eerder was die gewoon random en kon je zomaar op een Iraelische of Japanse site komen, kortom: niet te lezen! Blogger heeft dit nu veranderd en kom je 'op een blog met dezelfde taal en onderwerpen/interesses'.

Fijn om te weten dat ik in het hoekje suf fröbelen met papier ben neergedrukt.
Ik kom constant op blogs over scrapbooken (the horror!!!!) en quilten (aaaaargh) terecht. En bedankt he!!!

maandag 25 januari 2010

Geert en beminnen


Arie (jeweetwel, dat lekkere ding dat bij de EO is weg gegaan) bid elke maand in het blad Linda. Deze maand bid hij voor de vriendin van Geert Wilders.
Hij vraagt zich af of ze wel genoeg aandacht krijgt en bemind word...

Wacht.
Even terug.
Geert Wilders.
Vriendin.
Huh?
Geert Wilders.
Beminnen.
Yakkes!

Misschien is zij het met al zijn ideeen eens en is er geen vuiltje aan de lucht maar ik vraag me ineens af: Kan ik met een man samen zijn die een héél andere mening heeft? Discussie is goed maar wat als je je schaamt voor de dingen die hij zegt?

Nu ben ik er ook achter gekomen dat zij niet van oorsprong een Nederlandse is.
Ze komt meen ik uit Hongarije...
Zouden ze de peroxide delen?
En heeft ze twee paspoorten?

zondag 24 januari 2010

Lieve Madonna


Lieve Madonna,

Is het niet genoeg? Een jarenlange succesvolle carriere, iedereen ter wereld kent u, alle sterren willen met u samenwerken, u bent 51 en zit er uit als 30, u heeft een fijn bedrag op de bankrekening en 4 fijne kinderen. U komt een beetje streng over dus u zult een aantal mannen afschrikken, maar ik denk dat er genoeg stoere mannen overblijven die daar doorheen kunnen kijken.
Kortom, U heeft alles, het is genoeg!

Maar niet voor u...
U wilt een boytoy en wat voor één.
U wilt een boytoy met een naam die zo goed bij de uwe past.
Madonna & Jesuz. Madonna en Jesus.
Een man van uw eigen leeftijd met de naam god kon u zo snel niet vinden.

Mocht u binnenkort op hem uitgekeken zijn of hij op u, omdat u misschien toch niet meer zo vruchtbaar bent op uw leeftijd, wilt u hem dan voor mijn voordeur afzetten?
Ik zal u eeuwig dankbaar zijn!

En Jesuz denk ik ook! Ik ben iets minder streng, ik kan ook prima playbacken, ik ben ook slank, zelfs meer van zijn lengte&leeftijd en ik vind het geen probleem om met hem naar Brazilië te verhuizen. Ik heb dan wel geen 4 kinderen maar wil best met hem oefenen...

Ja... oefenen...
en...
onze namen passen ook leuk bij elkaar!
Ik heb eens gelezen dat Marijke van Maria komt...
Maria&Jezus..
Jesuz&Marijke
Marijke Luz...

Geen probleem!

Lieve Madonna, mocht ik niet thuis zijn: mijn ouders wonen hier schuin tegenover.
U mag hem daar ook wel even afzetten!

Nogmaals: ik zal u eeuwig dankbaar zijn!

vrijdag 22 januari 2010

Life is what happens...

Life is what happens when you were busy making other plans!

‘s morgens een planning maken en je er dan niet aan houden, het gebeurd mij bijna dagelijks!
Eigenlijk ben ik heel de dag aan het kijken welke dingen het meest urgent zijn en een rinkelende telefoon is toch vrij urgent.
Helaas betekent de telefoon opnemen extra werk. Niet alleen dat telefoontje beantwoorden kost tijd, mensen bellen omdat ze iets willen: een antwoord, een levering of een oplossing voor hun probleem.

Ja, we hebben wel een telefoniste en die kan een telefoontje tegenhouden.
Met als gevolg dat je mailbox volstroomt met terugbel notities, de één nog met een grotere rode vlag dan de ander en het heeft altijd HAAST!

Over het algemeen geniet ik van dat schakelen, zeker als het me lukt alle ballen in de lucht te houden en iedereen nog net op het nippertje goed te hebben geholpen.

Maar vandaag is het anders… ik heb geen zin. Geen concentratie. Geen ‘flow’…
Ik schrijf liever wat voor mijn blog omdat ik daar ineens wel inspiratie voor heb, ik lees liever de slechtste krant van Nederland (het begint met T en eindigt met elegraaf) en hik tegen een stapel emails aan.
Vooral de emails van klanten die kennelijk al een andere collega hebben aangeschreven maar niet snel genoeg zijn beantwoord en vervolgens met rode RESEND letters in mijn box komen irriteren me enorm!

Bijna weekend…

Life is what happens outside when you are in jail because you smacked a colleague.

Discussiepuntje


Natuurrampen zijn altijd goed voor de nodige discussies op de werkvloer.
Nu er een grootscheepse actie is gestart om geld in te zamelen voor Haïti (Nee, lieve collega, Tahiti ligt ergens anders) komt er een enorme discussiedrang naar boven.
De vooroordelen over mensen met een andere huidskleur zijn weer eens niet van de lucht, natuurrampen hebben kennelijk iets te maken met (eigen) schuld, armoede ook, het priemende vingertje in de richting van versnelde adoptieprocedures is er weer en kom vooral niet aan onze belastingcenten...

Met het (plaatsvervangende) schaamrood op de kaken hoor ik het allemaal aan.
Zodra iemand oppert dat we de actie vooral moeten boycotten omdat de directeur van het Rode Kruis al genoeg verdiend kan ik mijn mond bijna niet meer houden.
Saved by the bell want de telefoon gaat...

Het beste is om me niet te mengen in dit soort dingen.
Er worden wel vaker vervelende dingen gezegd over mensen die ook maar een beetje anders zijn dan ons. Of dat nou is omdat ze toevallig een andere kleur hebben, een dubbel paspoort of een ander geloof. Ik heb heel wat tijd en energie verspild doordat ik mensen anders wilde laten denken. Vooral ruimer!

Helaas heeft het niet mogen baten...
Ik ben bang dat als je met bepaalde ideeen bent opgegroeid je in een later stadium je mening niet meer zo makkelijk kunt bijstellen...

Al denk ik zelf dat het vooral te maken heeft met willen en niet met kunnen...

donderdag 21 januari 2010

Fashion is a religion...


... and Vogue is the bible.

Gister kwam hij uit op dvd, de documentaire over de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, Anna Wintour, "The September Issue".
Een half jaar geleden draaide hij al in de bioscopen maar niet in de buurt van mijn woonplaats. Men denkt dat er alleen modeliefhebbers in de randstad wonen, geloof ik.
Met dank aan de site met het dikke blauwe mannetje ligt de dvd op de verschijningsdatum al te wachten op de deurmat, jippie!
Lamp uit, warme choco in beker en half afgekluifde chocoletter in de buurt en Dvd speler aan.

Anna is hard, heel hard. Het typetje dat Meryl Streep neerzet in "The Devil Wears Prada" is niet overdreven! Ze wind er geen doekjes om, nee is nee en Anna's wil is wet.
Met een reden: zij heeft de Vogue groot gemaakt, snapte als eerste dat je bekende mensen op de cover moet zetten om te verkopen en heeft een zeer grote invloed op komende trends. De beste ontwerpers met grootste ego's beginnen te stamelen en te stotteren als Anna langskomt.
Jij en ik zouden ook zenuwachtig worden als de machtigste vrouw in jouw branche begint te gapen als je haar je collectie laat zien!
Producties van een paar duizend euro waar een aantal dagen aan is gewerkt, waar modellen en fotografen de hele wereld voor hebben afgevlogen worden weggegooid omdat bijvoorbeeld de kleur mevrouw niet aan staat. Ze doet duidelijk niet aan complimentjes als sociale smeerolie! Zelfs de cameraman kan een sneer verwachten over zijn bollende buikje! (Maar begin over haar kinderen en ze word een slappeling!)

Waarom Karl Lagerfeld prominent met zijn naam op de hoes staat snap ik niet, je ziet die vent misschien 5 seconden? Ook Sienna Miller die als covermodel nogal word afgebrand door la Wintour (those teeth!! hideous smile!) is amper in beeld. Toch op het hoesje. Daar had veel groter een heel andere naam moeten staan: Crace Coddington.

Deze oudere dame is 20 jaar geleden tegelijk met Anna begonnen bij Vogue en is dan ook één van de weinige mensen die tegen haar in durft te gaan. Altijd op zo'n typisch Engelse beleefde maar koppige manier.
Ze is altijd vriendelijk voor de mensen waar ze mee werkt en is één van de weinige stylisten die haar modellen zelf helpt met het aantrekken van de kleding, iets waar ze zich zelf ook over verbaast. 'Hoe doen die anderen dat dan? Wat? Hebben ze daar een assistent voor? wat raar!'
Prachtige plaatjes schiet ze, ze creert prachtige droomwerelden. Zonde dat éénderde daarvan dus ongebruikt in de prullenbak beland, iets wat haarzelf ook irriteert!

Deze docu is zelfs leuk voor niet modeliefhebbers!
Alleen al de wisselwerking tussen leidinggevende en personeel en de processen om tot het ontwikkelen van een 2 kilo (!!) wegend blad te komen zijn heerlijk om naar te kijken!

donderdag 7 januari 2010

Wie is de Mol?


Vanavond begint het nieuwe seizoen van Wie is de Mol op Nederland 1.
En dit keer zijn de opnames gemaakt in Japan!
Dus iedereen die niet snapt waarom Japan nou zo leuk en mooi is: kijken!

20.30-21.30 Nederland 1

De deelnemers zijn dit jaar: Tim Akkerman (ex-zanger Direct), Barbara Barend (dochter van en presentatrice), Erik van der Hoff (presentator Net 5), Hind (ex-Idols kandidaat, carrière in het slop), Arjen Lubach (schrijver, columnist), Kim Pieters (actrice), Loretta Schrijver (presentatrice), Frits Sissing (presentator), Manuel Venderbos (presentator EO) en Sanne Vogel (actrice).

Geen tijd? Gelukkig is er uitzendinggemist.nl
Maak ik ook dankbaar gebruik van nu ik ’s avonds vaak niet thuis ben i.v.m. oefenen toneel.

maandag 4 januari 2010

Lillekemeense


Er zijn een boel sites waarop je een leuke date kunt scoren, sinds een tijd is er ook een site alleen voor mooie mensen. Mensen beoordelen je foto's en geven je cijfers. Slecht gemiddelde? Dan word je verwijderd.
Hier vinden knappe mensen andere knappe mensen. Een loensend oog? Bultjes of juist kuilen in je kin? Afgekeurd!
Kluun (jeweetwel, die schrijver) vind het zo'n idioot idee (al geeft hij wel aan dat het een perfect beeld geeft van deze tijd) dat hij met een alternatief komt:
Lillekemeense.com

Geniaal! Ik lag helemaal in een scheur om de foto's, vooral die van Kluun zelf!
Zie je nu wel dat mannen mooier worden naarmate ze ouder worden!
Het is geen echte datingsite maar is wel leuk voor het trainen van je (lach)buikspieren!

Het beste wensen aan mensen


Hoelang mag je doorgaan met het beste te wensen aan mensen? Wat mij betreft stoppen we er na vandaag mee.
En wie zoen je wel en wie zoen je niet?


Dat je je vrienden en familie zoent is logisch (althans, voor mij) maar hoe zit dat met collega’s of andere werkgerelateerde relaties?
Met de meeste collega’s wissel ik drie zoenen uit maar er is altijd nog die collega met die ongelooflijk slechte adem (lees: niet je tanden poetsen, veel koffie drinken en broodjes met knoflookboter eten, even een tijdje laten gisten ét voila!)…

En een chauffeur van het vervoersbedrijf vond het nodig om mijn hand te schudden en me ineens naar zich toe te trekken…nee…nee…nee… te laat!
Ehm… meneer… U staat in mijn vierkante meter… U weet wel… die ene waar ikzelf ook al in sta… daar past u dus niet meer bij… en bent u eigenlijk ook niet gewenst…
Maar het is al te laat... helaas...

zondag 3 januari 2010

Zesentwintigeneenhalf


Dat valt mee! Mijn échte leeftijd is 26,5. Ik had 88 verwacht!
Ik zit er dus maar drie jaar boven.

Mijn leeftijd bleef laag doordat ik niet rook, drink, ik altijd mijn gordel om doe, genoeg zuivel en granen tot mij neem en veel slaap. Ook vrienden en sociale dingen als toneel dragen bij aan een lagere leeftijd.

De leeftijd ging omhoog omdat ik niet genoeg groente en fruit eet, weinig lichaamsbeweging krijg, medicijnen slik, er al eens borst- en baarmoeder kanker in de familie voor is gekomen en ik vaak te hard rij...

Wat is jouw échte leeftijd?

zaterdag 2 januari 2010

Jahaa!

Jahaa! Het is zover: ik heb mijn eerste follower op Twitter!
Joepie!
En dat terwijl ik er al drie maanden geen zak meer te melden heb.
Ga ik dus maar weer mee beginnen speciaal voor DJ!

Komt dat zien


Komt dat zien, komt dat zien!
Wortel als vrouw van de burgemeester!

Toneeluitvoeringen:

17 januari 2010
zondag 14:00uur
Dorpshuis, Terwolde

23 januari 2010
zaterdag 20:00uur
Dorpshuis de Arend, Nijbroek

29 januari 2010
vrijdag 20:00uur
Dorpshuis de Arend, Nijbroek

30 januari 2010
zaterdag 20:00uur
Zaal de Groot, De Vecht
06 februari 2010
zaterdag 20:00uur
Dorpshuis de Bongerd, Welsum

en toen...


En toen was het ineens 2010!
De tijd vliegt en niet alleen when your having fun!
Ik heb idee dat hoe ouder ik word, hoe sneller de tijd gaat...

Tijd is sowieso iets vreemds...
De mensen in Australië leven in de toekomst, zij vieren een paar uur eerder dan ons Nieuwjaar en soms sla je tijdens het reizen ineens een paar uur over of krijg je er een uur bij...

Vanmorgen heb ik vooral een boel tijd verspild doordat ik tot 14:14 in m'n bed ben blijven liggen. Of nou ja, verspild, het was heerlijk maar je doet zo weinig. Nu komt de deadline voor het boodschappen doen ineens zo dichtbij!

Deze vakantie is ook voorbij gevlógen! Plannen als het maken van een fotoboek van mijn vakanties heb ik niet eens uitgevoerd, van schaatsen is ook nog niet zo veel terecht gekomen, de kledingkast is niet uitgezocht (er zijn wel weer dingen toegevoegd, shame on me) en m'n terras is ook nog niet aangeveegd.

Ach, ik had het plan niet te veel te plannen (of uit te voeren) en dat is dus aardig goed gelukt!