zaterdag 18 juli 2009

New Favourite: Gok's fashion fix

Nu Project Runway (genomineerd voor een Emmy) niet meer te zien is op de beeldbuis werd het tijd om een nieuwe flavour of the month te zoeken...

Bij toeval zapte ik op een zondag langs Net5 en zag daar een vrolijke vent een stuk van een goedkope rok afknippen en ergens anders weer wat stof aanzetten. Resultaat: een kledingstuk dat zo van de catwalk leek te zijn gehaald!

Even later is hij vol lof over een mevrouw met flinke rondingen en laat zien hoe zij haar pluspunten (lees: enorme memmen) naar voren kan brengen. Dit alles met een enorm aanstelijke energie en heerlijke nichterigheid!

Vanaf nu hang ik op zondag om half zes op de bank om mijn nieuwe favoriete programma te kijken: Gok's fashion fix.

Zijn doel: mensen laten zien dat je ook kleding kan kopen op 'high street' (confectiekleding) die er verdomd goed uitziet. Je hebt geen enorme stapels kleding nodig, 24 items zijn genoeg om er spectaculair uit te zien aangezien je ze allemaal onderling kan combineren.

Het hoogtepunt:

Aan het einde van het programma is er altijd een item waarin hij de strijd aangaat met een mevrouw (weet haar naam niet meer, in Engeland vast een celebrity, heeft een Donald Duck mond door de fillingen) waarbij ze beide 3 of 4 soortgelijke outfits de catwalk op moeten sturen. Het publiek moet kiezen welke ze er het best uit vinden zien en van welke stukken ze denken dat het haute couture is...

De mevrouw met de eendenbek heeft een ongelimiteerd budget en kiest dus regelmatig jurken boven de 5000 pond van luxe designers met een Gucci of Chanel handtasje, Gok heeft een budget van 200 pond per set, inclusief tas, accessoires en schoenen.

Origineel? Niet echt.
Al jarenlang zijn er programma's waar kledingskasten worden uitgemest en dames een metamorfose krijgen waarbij ze dingen aan moeten die ze niet mooi vinden, enorme lagen make-up opgesmeerd krijgen door een man die alleen nog van een vrouw te onderscheiden is door een getekend stoppelbaardje en een kapsel dat je thuis echt niet meer zo mooi in model krijgt.

Van Nederlandse bodem had je onder andere Make me Beautiful, Passion for Fashion en de BBC had bijvoorbeeld What not to wear. Maar is een groot verschil!

In andere programma's werd er alleen gekocht en niets vermaakt of opgeleukt, werd er niet op prijsjes gelet en kon je kast niet vol genoeg hangen. Gok's programma is verfrissend doordat ze zowaar met vollere vrouwen kledingsstukken testen (bij de blousjestest vlogen de knopen in het rond), het bij het kopen van kleding gaat om less is more (zowel in prijs als merk) en niemand iets aan hoeft aan te trekken wat ze niet ziet zitten. In combinatie met Gok's humor en energie is dit een blijvertje!

Kijken dus: Zondag Net5 17:30uur, Gok's Fashion Fix.

Geen opmerkingen: