vrijdag 31 juli 2009

Shu Uemura met Anime flesjes!


Shu Uemura (Japans cosmeticaconcern) komt met een limited collectie cleansing oils.

Dit product behoort tot de klassiekers van Shu Uemura en wordt nu in een feestelijk jasje gestoken. In samenwerking met de Japanse Moyoco Anno zijn de flesjes opnieuw ontworpen en laten ze anime afbeeldingen zien.

Moyoco Anno is een Japanse cartoonist/fashion editor die in Azië erg populair is.
Ik heb het nog niet geprobeerd maar de flesjes zien er in ieder geval schattig uit!


Shu Uemura Cosmetics
Nieuwezijds Voorburgwal
1012 SJ Amsterdam

donderdag 30 juli 2009

Busje komt zo!

Britse kat rijdt liever met de bus

LONDEN - Op muizen jagen? Niets voor de Britse kater Casper.
Het huisdier rijdt liever elke dag met de bus.
Al enkele maanden voegt de kat uit het Zuid-Engelse Plymouth zich braaf in de rij wachtenden voor de bus. Hij nestelt zich dan gezellig op een stoel. De andere passagiers raakten snel gewend aan hun opvallende medereiziger.

Casper is inmiddels zo bekend bij de buschauffeurs, dat ze op de terugrit weten waar ze het dier er weer uit moeten laten. Het baasje van Casper, Susan, hoorde pas onlangs van de escapades van haar kater. Volgens haar houdt haar kat van mensen, maar vreemd genoeg ook van grote voertuigen.

Bron: Volkskrant 30-07-2009

woensdag 29 juli 2009

Luisteren mevrouwtje!

Zomergasten: een programma van de VPRO waar gasten drie uur lang fragmenten naar keuze mogen laten zien terwijl ze geinterviewd worden door een gastpresentator.

Afgelopen zondag werden Viktor&Rolf, Nederlands meest succesvolle modeproduct op Doutzen Kroes na, geinterviewd door een voor mij onbekende dame. Kennelijk gaat het hier om Margriet van der Linden en is zij journaliste van beroep. Zo is ze redactrice bij Opzij! en heeft meegewerkt aan tv programma's als Spraakmakers, Dagboek, Een Politiek Gesprek, Het Debat en Het gesprek van de dag.

Het is voor haar te hopen dat ze op papier beter uit de voeten kan dan op het scherm want het was een tenenkrommend slecht interview! Vreselijk ongeinteresseerd stelt ze vragen die niet inhaken op hetgene dat net is gezegd en stelt soms vragen waarop het antwoord allang een keer is gegeven! Ivo Niehe is er niets bij!

Mevrouw van der Linden, mag ik u een paar tips geven? Vast niet maar ik doe het toch:

Doet u alvast wat huiswerk alvorens iemand te interviewen. Doe alsof u geinteresseerd bent, denk daarbij ook aan uw lichaamstaal en verander af en toe eens van toon. Haak in op de dingen die net gezegd zijn en ga niet klakkeloos over op de volgende vraag (of het volgende fragment in dit geval). En vooral: LUISTEREN! GOED LUISTEREN!

De komende weken interviewt u o.a. Prem Radhakishun, Carice van Houten en Alexander Pechtold. Interessante mensen maar ik ga niet kijken. Ik wil niet beweren dat ik het beter kan, maar ik weet wel wat een slecht interview is als ik er een zie. En dit was er één. Het spiet mien donders mevrouw van de Opzij, misschien moet u toch maar een ander vakantiebaantje zoeken..

Eng!


Slik, ik dacht dat dit soort dingen alleen in films gebeurden:

De politie in de Amerikaanse staat Massachusetts is op zoek naar een crimineel die een vrouw heeft opengesneden in haar appartement en haar 8 maanden oude baby heeft meegenomen.
De politie vond het lichaam van de 23-jarige Darlene Haynes nadat de buren hadden geklaagd over een vreselijke stank uit haar woning in de plaats Worcester.
KastDe vrouw werd aangetroffen in een kast in de slaapkamer. Ze was omwikkeld in beddegoed. Pas tijdens de autopsie bleek dat een foetus was verwijderd uit haar buik. De politie heeft een beroep gedaan op de dader om ervoor te zorgen dat de baby snel terecht komt in een ziekenhuis.
De baby kan overleven maar moet volgens de autoriteiten medisch wel goed in de gaten worden gehouden.
Een vriend van de moeder zei tegen het lokale tv-station WHDH dat ze vorige week donderdag nog een sms had gehad van de vrouw. Ze dronk toen een glaasje wijn met een kennis. Dat was het laatste levensteken van de vrouw.

Bron: Volkskrant 29-07-2009

dinsdag 28 juli 2009

Plint




Voor mooie gedichten op posters, muren en andere cadeautjes: www.plint.nl

M.O.B.


Je zou maar een flink aantal jaren hebben geblokt en gezwoegd tijdens je studie journalistiek en dolblij zijn met je kersverse baan op de persafdeling van het Witte Huis.

De eerste gekleurde president van de Verenigde Staten is gekozen en jij werkt voor hem!

Wat voel je je dan lullig dat je een persbericht moet uitbrengen over het nieuwe kapsel van mevrouw Obama!

Kennelijk hadden de Amerikaanse bladen er al zoveel over geschreven de afgelopen week dat het nodig werd geacht er een persbericht over uit te brengen: Michelle heeft haar haren niet geknipt, de kapper heeft het zo opgestoken dat het alleen maar lijkt alsof ze is geknipt...

Het kwaad is al geschiet, kappers worden overstroomt met aanvragen voor de M.O.B. (Michelle Obama Bob)

Je zou maar hebben gestudeerd aan Princeton en Harvard, jarenlang hebben gewerkt als advocate, verliefd zijn geworden op een collega, die later de president word van de Verenigde Staten en zijn belangrijkste adviseur zijn. Je bent de machtigste vrouw ter wereld maar men praat alleen maar je te gespierde bovenarmen en nieuwe kapsel. Lullig.


maandag 27 juli 2009

Do It Yourself


Voor de Hello Kitty liefhebbers onder ons:
Bij de H&M zijn sinds kort iron-on afbeeldingen van Hello Kitty te krijgen! Voor €2.90 krijg je 3 figuurtjes waarmee je bijvoorbeeld je saaie tas kunt opleuken.

(Afschuwelijk woord, opleuken, maar pimpen is ook niet echt een fijn woord.)

Niet te verkrijgen via de website, je zult je echt naar de winkel moeten begeven. Zoek eens op de kinderafdeling tussen de tiara’s en de sokken in maat 18.

zondag 26 juli 2009

Ranzig...


Ik kom net tot een ranzige ontdekking:

Er zit een geplette vlieg op het randje van mijn beeldscherm.

Waarschijnlijk als een rijpe kers uiteengespat toen ik gisteren mijn laptop heb dicht geklapt...

Leuk woord trouwens, RANZIG.

vrijdag 24 juli 2009

Peroxide



Morgen leg ik mijn haar weer in de handen van de kapster. Ik ben in Maleisië al geknipt (door een man? een vrouw? geen idee!) maar mijn blonde lokken mogen ook wel weer een verfbeurtje hebben.

Het was stukken voordeliger om het in Kuala Lumpur te laten doen maar laten ze daar nou alleen maar ervaring hebben met stug aziatisch haar dat amper pigment opneemt. Ik durfde mijn zachte, blonde lokken daar niet aan een behandeling te onderwerpen!

Nu maar hopen dat niemand me morgenochtend ziet want ik mag m'n haar niet wassen voor ik het laat verfen! Krijg je namelijk nogal een brandende hoofdhuid van als je net het vetlaagje er af hebt gewassen.

Mocht er morgen door Griet Titulaer getwitterd worden dat hij een bijzondere vogelsoort heeft gespot: dat is de wortelos vogelos*!

*wortel op weg naar de kapper met haar vogelnestje

donderdag 23 juli 2009

Wachten...

Eergister is de Autumn/Fall gids van de H&M webshop bezorgd.
Heerlijk om alvast door te bladeren en te zien wat er het komende seizoen aan zit te komen...
Vreemd is het ook wel, ik ben namelijk nog steeds aan het 'wachten' op de zomer in Nederland!

Soms is het een paar dagen mooi weer, maar geen poehee-ik-las-een-tropenrooster-in-weer en aan in mijn bikini op een strand ligg en moet ik ook niet denken. Het is bewolkt en het regent nog regelmatig...

De échte zomerse rokjes blijven dus nog maar even in het donker van de kast hangen en panty's zijn ook niet altijd overbodig. Juli loopt al een beetje op zijn einde dus al mijn hoop is gevestigd op augustus!

Kom op Piet Paulusma, doe je zonnedansje en zeg dat het 30 Grrrrrrrrrrrraden word!
Mijn rokjes, jurkjes, slippertjes en zonnebrillen zullen je eeuwig dankbaar zijn...

zaterdag 18 juli 2009

New Favourite: Gok's fashion fix

Nu Project Runway (genomineerd voor een Emmy) niet meer te zien is op de beeldbuis werd het tijd om een nieuwe flavour of the month te zoeken...

Bij toeval zapte ik op een zondag langs Net5 en zag daar een vrolijke vent een stuk van een goedkope rok afknippen en ergens anders weer wat stof aanzetten. Resultaat: een kledingstuk dat zo van de catwalk leek te zijn gehaald!

Even later is hij vol lof over een mevrouw met flinke rondingen en laat zien hoe zij haar pluspunten (lees: enorme memmen) naar voren kan brengen. Dit alles met een enorm aanstelijke energie en heerlijke nichterigheid!

Vanaf nu hang ik op zondag om half zes op de bank om mijn nieuwe favoriete programma te kijken: Gok's fashion fix.

Zijn doel: mensen laten zien dat je ook kleding kan kopen op 'high street' (confectiekleding) die er verdomd goed uitziet. Je hebt geen enorme stapels kleding nodig, 24 items zijn genoeg om er spectaculair uit te zien aangezien je ze allemaal onderling kan combineren.

Het hoogtepunt:

Aan het einde van het programma is er altijd een item waarin hij de strijd aangaat met een mevrouw (weet haar naam niet meer, in Engeland vast een celebrity, heeft een Donald Duck mond door de fillingen) waarbij ze beide 3 of 4 soortgelijke outfits de catwalk op moeten sturen. Het publiek moet kiezen welke ze er het best uit vinden zien en van welke stukken ze denken dat het haute couture is...

De mevrouw met de eendenbek heeft een ongelimiteerd budget en kiest dus regelmatig jurken boven de 5000 pond van luxe designers met een Gucci of Chanel handtasje, Gok heeft een budget van 200 pond per set, inclusief tas, accessoires en schoenen.

Origineel? Niet echt.
Al jarenlang zijn er programma's waar kledingskasten worden uitgemest en dames een metamorfose krijgen waarbij ze dingen aan moeten die ze niet mooi vinden, enorme lagen make-up opgesmeerd krijgen door een man die alleen nog van een vrouw te onderscheiden is door een getekend stoppelbaardje en een kapsel dat je thuis echt niet meer zo mooi in model krijgt.

Van Nederlandse bodem had je onder andere Make me Beautiful, Passion for Fashion en de BBC had bijvoorbeeld What not to wear. Maar is een groot verschil!

In andere programma's werd er alleen gekocht en niets vermaakt of opgeleukt, werd er niet op prijsjes gelet en kon je kast niet vol genoeg hangen. Gok's programma is verfrissend doordat ze zowaar met vollere vrouwen kledingsstukken testen (bij de blousjestest vlogen de knopen in het rond), het bij het kopen van kleding gaat om less is more (zowel in prijs als merk) en niemand iets aan hoeft aan te trekken wat ze niet ziet zitten. In combinatie met Gok's humor en energie is dit een blijvertje!

Kijken dus: Zondag Net5 17:30uur, Gok's Fashion Fix.

donderdag 16 juli 2009

Help!


Kan iemand mijn kat uitleggen dat het niet tof is als ze tegen de plint aanpoept, naast de bak?

zondag 12 juli 2009

Regenachtige dagen


Het zijn regenachtige dagen zo midden in juli.
Het is even wennen na drie weken goddelijk weer rond de evenaar...
Ineens moeten nadenken of de kleren die je aan wilt trekken wel warm genoeg zijn en er komen vragen boven als: waar is mijn paraplu, heb ik het slaapkamerraam wel dicht gedaan en waar hang ik de was nu te drogen?

Toch is het niet heel vervelend. Nu waardeer ik het weer op mijn vakantieadres nog meer en aangezien ik nu toch druk ben met het wassen van mijn kleren en het opruimen van de rotzooi, is het wel zo fijn om te weten dat er buiten toch niets beters te doen is.

En binnen met de kat op de bank met een lekker muziekje op de achtergrond is stiekem toch ook wel lekker!
Shame on me: nog een paar jaar en ik ben écht dat oude dametje met honderd katten, lang grijs haar in een knotje en rokken gemaakt van oude gordijnen... en niet te vergeten: een zelfgemaakte quiltachtige houtje-touwtje jas!
(Ik heb zo'n buurvrouw en we hebben thuis geen idee hoe ze heet maar wanneer we Lapjeskat zeggen, weet iedereen wie we bedoelen!)

Maar even over die lekkere muziek, hier een aantal tips om op je Ipod te zetten:

Jason Mraz - Make it Mine
(Als dit je niet vrolijk maakt, weet ik het ook niet meer!)

Garbage - Only happy when it rains
(lekker toepasselijk nu het regent)

Paulo Nuttini - Coming up easy
(Zijn cd "Sunny Side Up" is een aanrader, heerlijke stem)

Empire of the Sun - Walking on a dream
(Die hoge stem is misschien even wennen)

Air – Mer du Japon
(Doet me denken aan, hoe kan het ook anders, Japan. Air is heerlijke muziek voor op de achtergrond bijvoorbeeld als je een boek leest!)

Jackson Five – Can you feel it?
(MJ mocht sowieso al niet ontbreken op je mp3-speler, maar na zijn overlijden is het tijd geworden om de oude cd’s weer eens uit het stof te halen. Juweeltjes als Liberian Girl en Say Say Say staan ineens weer in de spotlights)

Ozark Henry – Word up
(Er is ook nog een akoestische versie, kippenvel!)
John Mayer – Only Heart
(lekker corny liefdesliedje. Heerlijk om mee te brullen in de auto!)

Peter Fox – Haus am See
(Zowaar een leuk Duits liedje!)

Amy Winehouse – Tears dry on their own.
(“I fuck myself in the head with Superman”)

Nelly Furtado – Say it right
(Heerlijke beat, blaas je zo de speakers mee uit je hoedenplank!)

The Donnas – It takes one to know one
(Boze meisjes met gitaren, zou het de tijd van de maand zijn?)

Gabriel Rios - Broad Daylight.
(Zomer gevangen in een liedje)

Moloko – The time is now
(Mijn all time favourite)

Beyonce – Sweet Dreams
(Lekker om op te sporten)


Morgen mag het zonnetje wel weer gaan schijnen, nu nog ontdekken hoe ik dat voor elkaar krijg...

vrijdag 10 juli 2009