zaterdag 25 april 2009

%^&@#$(*!)ß~`'";}+!!!!!!!!!


Ik heb alle aankondigingen, advertenties en spandoeken gemist maar... het is vandaag ik-neem-deel-aan-het-verkeer-maar-ik-kijk-niet-uit-mijn-doppen-dag!

Ik heb vandaag 4 keer (!!!) mijn hart in mijn keel gehad omdat andere mensen kennelijk wel aan deze dag meededen en mij daar op vervelende wijze van op de hoogte wilden brengen.

Een mevrouw met een enorme Volvo die met haar hoofd in haar handschoenenvakje hangt en naar mijn weghelft afdwaald gaf het startsein. Ik moest vol in de ankers en heb haar een flinke toetersolo gegeven... Een middelvinger als dank...

O.k. ik kom duidelijk weer van een andere planeet.

Even verderop vind een auto in tegengestelde richting het nodig een trekker (tractor voor mensen uit de stad) in te halen maar bedenkt niet dat hij maar iets van 50 meter heeft voor hij mij raakt óf een stel fietsers de bosjes in moet rijden... Altijd handig!

Gelukkig heeft mijn auto vorige week een grote beurt gehad en doen de remmen het prima en pompt de adrenaline van het vorige incident nog door mijn bloed (lees: Wortel was scherp en ramde weer op de rem, sturend richting berm, liever berm+struik dan fietsers of auto).

Geen middelvinger dit keer, wel een fietser die (dankbaar?) een hand op steekt..

Oké, ik heb de plek van bestemming bereikt: winkelcentrum.
Op de parkeerplaats vind iemand het nodig zijn plek te verlaten maar niet om zich heen te kijken. Mijn immer parate toeter zorgt er voor dat meneer/mevrouw zijn/haar trekhaak niet in mijn bumper plant...

In de supermarkt is er niets aan de hand. Mijn karretje raakt op geen enkel moment een ander karretje. Toch best een rustgevend gevoel!

Op de terugweg nader ik een kruising.
Op de andere weghelft nadert een taxi die zijn richtingaanwijzer uit heeft naar links. Hij moet dus over mijn weghelft om een weggetje in te slaan. Geen probleem, zoals het er nu naar uitziet komt alles goed.

Totdat de taxi dat weggetje maar half in draait, stil gaat staan en... verder niets meer doet!

Help! Ik rij tachtig, jij staat stil op mijn weghelft! Rij nou door!!!

Man zet auto in de achteruit, Wortel beukt op rem.
(Mijn rij-instructeur zou nu boos worden omdat ik niet eerst in de achteruitkijkspiegel heb gekeken, foei!)

De plastic zak met boodschappen rolt van de bijrijders stoel.
Ik weet niet of ik scheld omdat ik alwéér bijna een ongeluk heb of omdat de aardbeien door mijn auto rollen.

De taxi draait op suf-kutten-tempo uit het weggetje en blijft weer een paar seconden staan. Mijn mond valt open.
Ik trek langzaam op en gebaar de man aan de kant te gaan. Als toetje krijgt hij er een middelvinger bij!

Mag ik u allen het volgende aanraden:

-Ga niet proberen te keren op een weg waar men 80 rijdt!!!
-Rommelen in de vakjes van je auto doe je maar thuis op de stoep.
-Kijk &#@@!#%%*()^^# uit je doppen!
-Jaag geen onschuldige medeweggebruikers de stuipen op het lijf omdat jij even geen zin hebt om op te letten...
-Als jullie nog een keer van plan zijn zo'n dag te organiseren, vergeet mij dan niet een emailtje te sturen!

Een ongeluk is niet pas ernstig als er doden of plassen bloed aan te pas komen. Eén onoplettende bestuurder is genoeg voor een suf kop-staart-incidentje waarvan één van de partijen nu al bijna tien jaar veel last heeft...
En dat is niet die onoplettende bestuurder...

woensdag 22 april 2009

Nog...

Nog 16 dagen voor ik vertrek naar Parijs!

En nog 58 dagen voor ik vertrek naar Kuala Lumpur!

Eenoogigzappen

Terwijl ik verveeld mijn (zakelijke) Duitse woordjes oefen met één of ander middeleeuws programma op m'n laptop, kijk ik met één oog naar MTV Cribs.
Na alle zenders al drie keer langs te zijn gezapt, lijkt dit de beste optie...

Geen idee wie de man is die we volgen naar de slaapkamer ("This is where the magic happens") en de superdeluxe badkamer (hij past niet in het bad dus het zal wel een basketballer zijn) en de thuisbioscoop. Hij stelt ons voor aan zijn privékok en trekt vervolgens de koelkast open...

En wat staat daar???
Een schap vol Arizona Green Tea flessen!

Hilarisch! Wortel is hip!
(Al heb ik het sterke vermoeden dat dit allemaal herhalingen zijn van Crips begin deze eeuw)

Ik heb die flessen namelijk al jaren in mijn bezit en heb ze voor de sier op een kastje staan en gebruik ze vaak als vaas!
OK, genoeg blijdschap! Weer verder met mn Duitse woorden:
"Wir könnten Ihnen Vorauskasse abzüglich 3% Skonto anbieten"
Bladiebladiebla

zaterdag 18 april 2009

Joepie! Geen onzekere puber meer!

Gisteren is ineens het kwartje gevallen: ik ben geen onzekere puber meer...

Ik sta bij een jeugdsoos in Klarenbeek, het is half negen 's avonds en mijn vader en ik kijken naar het enorme paasvuur. Een amateuristische dj veranderd elke dertig seconden van nummer en er staan een boel onbekende mensen om me heen...
Ik kijk om me heen en het valt me op hoe volwassen de jonge meisjes er uit zien.

Ik schat een meisje op twaalf, ze heeft een flinke laag mascara op en de nieuwste (puber)mode aan haar kont. Maar je mag dan wel de nieuwste skinnyjeans aanhebben, duidelijk een erg duur leren jasje en een engelengezichtje hebben maar als je kijkt alsof je een bang hertje bent dat in de koplampen van een flinke SUV kijkt... ben je toch helemaal niet zo mooi...

Er is een duidelijk onderscheid in de groepjes meiden. De populaire meiden hebben het hoogste woord, huppelen achter de jongens aan (die overigens nog helemaal geen interesse hebben in vrouwen maar zich alleen interesseren voor het 10 meter hoge vuur) en maken met hun lichaamstaal zeer duidelijk dat ze de leiders van de groep zijn.

Er zijn een paar aanhangsels, die leven op de aandacht van de leiders. Grote ogen, schouders omlaag, net niet de juiste kleren, onzekere glimlach die de hele avond niet verdwijnt, want oeh, je zal maar eens niet aardig gevonden worden.

Er worden boze blikken gewisseld met een ander meidenkliekje dat aan de andere kant staat. Ik hoef geen ondertiteling te hebben om te weten dat deze groepen elkaar niet zo lekker liggen en dat is nog netjes uitgedrukt.

Dan valt mijn blik op drie meiden die gezellig vooraan staan en ontzettend veel lol hebben. De één is een beetje slungelig en heeft een behoorlijke bling-bling beugel maar ook een enorme (welgemeende) glimlach. Haar behoorlijk stevige vriendin schuddebuikt van het lachen en houd daarbij haar glas nogal scheef waardoor er bier op de schoenen van de buurman terechtkomt.
Het derde meisje is een beetje jongensachtig en heeft duidelijk al een eigen kledingstijl. Ze valt enorm op tussen alle puberklonen die exact hetzelfde dragen. Ze kijkt zelfverzekerd om zich heen. Allerlei mensen komen langslopen en maken een praatje, het gaat er gezellig aan toe.

De 'populaire' groepjes zijn daarintegen helemaal niet zo populair want ze zijn niet benaderbaar! Staan in een kring, armen over elkaar, kijken rond en roddelen eens wat. Zien er niet uit als vriendelijke, leuke, lieve meiden waar je eens op af stapt voor een praatje eerder als een paar wolven met een paar onzekere schaapjes verkleed als wolven.

Het kwartje begint te vallen...
Het is zonde om je onzeker te voelen omdat je niet in het standaardplaatje valt. Pubers zijn jarenlang onzeker, ook de wolven verbergen hun onzekerheid met een grote bek.

Dat werd me gisteravond duidelijk. Terwijl ik met een vriendin wacht tot onze Zumba* les begint, kijken we bij een streetdance les die voor ons in hetzelfde lokaal word gegeven.
Ik herken een meisje maar ik weet niet waarvan...
Ze danst uit de maat, kijkt onzeker en probeert zo veel mogelijk weg te blijven bij de spiegels die voorin het lokaal hangen...
De les is af en ze loop langs me heen... Dan weet ik het weer...
Het is de leider van een groepje dat ik bij het Paasvuur heb gezien.
Daar een wolf, hier een onzeker schaapje...

Na afloop van mijn eerste Zumbales besef ik me ineens: ik was niet onzeker toen ik hier binnenliep, ook al ben ik hier nog nooit geweest, heb ik met onbekende mensen gepraat en heb ik ongelooflijk met mn kont staan schudden...
Waar ik eerder al twee dagen buikpijn had als ik wist dat ik aan iets 'nieuws' moest beginnen en nieuwe mensen moest ontmoeten, ben ik nu geen moment onzeker geweest...

Zelfvertrouwen is een geweldig accessoire!
Het moet groeien en het is met een kleine opmerking weer weg maar koester het al je het hebt!!


* Zumba is een fitnessworkout waar je vooral veel salsa danst, en érg moe van word. Kijk eens op zaterdagmiddag naar een willekeurige RTL zender, er is ook een Tellsell reclame van!

woensdag 8 april 2009

Leuk boek!

Sinds gisteren ben ik aan lezen in The Little Black Book of Style van Nina Garcia en het is leuk!
Ik ben pas bij hoofdstuk 3 maar het is een heerlijk Engelstalig boek over kleding en wat het met je doet, met erg mooie illustraties van Ruben Toledo.

Het zet aan tot het uitmesten van je kledingkast!
Mocht je daar de afgelopen weken al een beetje tegen aan hikken: lees eerst dit boek, daarna is het een piece-of-cake!

maandag 6 april 2009

Verschrikkelijk!

Wat is het toch verschrikkelijk om een kat te zijn... heel de dag hangen in het zonnetje op de vensterbank...

donderdag 2 april 2009

Oilily trauma's

Mijn zus heeft jeugdtrauma’s van haar LaPagayo-jas (lees: veel te grote jas met felle blokken en een papegaaienafbeelding), mijn generatie heeft jeugdtrauma’s van Oilily!
Afgelopen week is bij Oilily uitstel van betaling aangevraagd en zal waarschijnlijk failliet gaan… Sneu voor de 175 mensen die er werken maar wat een vrijheid voor alle meisjes uit Nederland!

Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er een kind is geweest dat vrijwillig in de felgekleurde, peperdure kleding rondliep…
Er zijn waarschijnlijk heel wat mopper- en brulpartijen in de winkels aan vooraf gegaan…
“Ja, maar mama vind het je zo leuk staan!”
Vervolgens mag je niet met je nieuwe jas in de zandbak want dan word hij vies. En met een zijden rokje van €170.- mag je niet van de glijbaan!

Na de basisschool mag iedereen steeds meer en meer zelf bepalen wat ze aantrekt en zet zich steeds meer af tegen de kledingkeuze van mams. Resultaat: weinig Oilily te vinden in de 1e en 2e klas van de middelbare school…

Wat schetste op een gegeven moment mijn verbazing?
Meiden van een jaar of zestien slingerden vrijwillig een Oililysjaal om de nek!
Terwijl ik rondstapte op kisten, vreemde zelfgemaakte creaties aan en potloden in mijn haar, liepen er heel wat Gooische Vrouwen-figuranten bij ons door de gangen!

Dat beeld stierf langzaam uit, maar ik ben bang dat het weer terug gaat komen...

Zo gaat dat namelijk met mode, alles komt weer terug... zeker de dingen die moeilijk te verkrijgen zijn...
Bewaren dus die sjaals en tassen.... misschien zijn ze ooit nog eens veel geld waard!

woensdag 1 april 2009

Jeeminee...


Dit stond er vandaag in mijn horoscoop (bron: elle.nl):

DAG HOROSCOOP
01 april 2009
Je bent nerveus en gespannen, en krijgt bovendien allerlei problemen voor de kiezen, Tweelingen. En alleen als je daar goed mee om weet te gaan, wordt dit een fijne dag. Dan flirt je erop los en ga je meerdere affaires aan. Dan komen je woorden er precies zó uit, dat je iedereen overtuigt en al je doelen haalt. Hoe het ook loopt: blijf in ieder geval positief!

Jeeminee...

Nerveus en gespannen: kan ik me niet herinneren. Ik zat vandaag goed in mijn vel, zelfs mijn ochtendhumeur was zó weg!

Allerlei problemen voor mn kiezen: ehm... misschien dat ik uit moest vogelen hoe ik tweezijdig moest kopiëren op ons nieuwe kopieerapparaat??

O.k. het is dus duidelijk dat ik daar GOED mee om ben gegaan want het was inderdaad een fijne dag...

Ik heb er kennelijk op los geflirt (Gatsie, toch niet met de patatbakker hier op het dorp?) en daar komt het: ik ben meerdere (!!!) affaires aangegaan! Daar had ik graag bewust bij willen zijn, want ik kan me er helaas helemaal niets meer van herinneren...

Met mijn woorden zat het vandaag inderdaad wel goed, maar dat moet ook wel als je slechtbetalende klanten moet bellen. Of ik mijn doelen heb gehaald en mensen heb overtuigd zal de tijd leren...

Als de rekeningen niet worden betaald val ik ze volgende week weer lastig, grinnik...

Horoscopen zijn altijd erg vermakelijk om te lezen! Vaak klopt er geen hout van maar toch blader ik in de gratis krantjes in de trein e.d. al snel naar de horoscopen afdeling...

Een horoscoop die in mijn geval wél op veel punten klopte (behoorlijk freaky) is te vinden op http://www.alabe.com/

Wanneer je voor Free Chart kiest kun je je gegevens invullen en krijg je een Engelstalige geboortehoroscoop!

Erg geinig om te doen!!!

Verstoppertje