woensdag 9 maart 2011

Ienemienemutte

Vandaag was de postbode weer mijn grootste vriend: hij bracht een pakje met mijn laatste bestelling: de nieuwste cd van R.E.M. en de ´Best of´ Madrugada.
Dat laatste klinkt als een zonnige Spaanse band maar het is juist een Noorse band, met een soort donkere, melancholische nummers. Niets zonnigs aan maar wel erg mooi...

Het lastige van meerdere cd´s tegelijk kopen is dat je ze niet tegelijk kan luisteren! (Duh!!)
Hierdoor krijgen niet alle cd's de aandacht die ze verdienen.
Je hebt al een voorkeur want de één mag eerder de cd speler in. Zul je net zien dat er een nummer op staat dat je meteen enorm aanspreekt. Kortom: die gaat op repeat!

De volgende dag sta je weer voor de keuze: cd met de knaller, die je al kent of toch maar cd twee... waar je nog niets van kent.
Waarschijnlijk ga je voor instant gratification en kies je voor de cd die je al een beetje kent. Het lekkere nummer spreekt gelijk gebieden in je hersenen aan die zorgen voor het vrijkomen van dezelfde fijne stofjes die vrijkomen bij het eten van chocola...
(Chocolaaaa!!)

Cd twee krijgt dus wéér niet de aandacht die hij verdient. Als hij geluk heeft mag hij een paar dagen later voor het eerst zijn rondjes in de cd speler draaien. Misschien tijdens een ritje van 10 min. in je auto...

Ik heb meerdere cd's die het de eerste keer moesten afleggen tegen een sterkere tegenstander. Pluis voor de gein ook eens door je cd collectie en je zult zien dat er pareltjes tussen zitten die het waard zijn om weer eens in de speler te gooien.
Televisie uit, lekkere kop koffie/thee/wat dan ook er bij en luisteren maar. Multitaskers kunnen er een tijdschrift bij pakken, grinnik.

Enkele pareltjes die ooit tweede keus waren:

Ozark Henry - Hvekreki (wat overigens iets betekent als "mag er een grote walvis op je strand aanspoelen")
Wolfmother - Cosmic Egg
Gossip - Music for Men

Vandaag was R.E.M. de tweede keus, hij mag morgen mee in de auto :)

Geen opmerkingen: