zondag 27 maart 2011

Je eigen ding

De liefde van een kat krijg je niet zomaar...maar als ze je dan aandacht geven...
Maar mij kat maakt het wel heel bont!

Heel de dag doet ze lekker haar ding, net als ik. In haar geval bestaat 'lekker haar eigen ding doen' vooral uit dutjes doen op zo veel mogelijk verschillende plekken. (vensterbank, tuinbank, gewone bank, andere vensterbank, in een stoel, op een stapel kranten) Heel even naar buiten om een frisse neus te halen en een kwartiertje naar vogeltje op het vogelhuisje mauwen. Vanachter glas wel te verstaan... de held op sokken!

Maar nu is het kennelijk tijd voor knuffels. En hoewel ik daar helemaal geen zin in heb wil Muffel ze me toch geven. Dus klimt ze op schoot, ook al is daar geen ruimte voor. Poten op het toetsenbord, dikke kont onder mijn oksel... Ze blijft net zo lang wurmen tot ze 10cm2 heeft om haar dikke lichaam (zeer ongemakkelijk) neer te leggen.
Dat betekent dat ik mijn laptop op het puntje van mijn knie balanceer en Muf ontzettend blij een poging doet om mee te typen. Aaaargh...
Fijn ook dat je haar niet van schoot kan zetten zonder dat ze zich vastgrijpt met haar nagels...
Bedenk daarbij dat ik bijna nooit broeken draag en die nagels gelijk in mijn been staan. Panty's zorgen nou niet echt voor bescherming...

Ondertussen denk ik de strijd te hebben gewonnen en zit ze naast me op de bank. Maar ze heeft wat nieuws bedacht: de laptop kopjes geven. Wat typen zo goed als onmogelijk maakt...
Zucht... OK! Jij je zin... Ik stop met typen!

Wedden dat ze binnen 5 minuten weer weg loopt om ergens een schoonheidsslaapje te doen?

vrijdag 18 maart 2011

Do the right thing...

Wat een week!

Als ik topics bedenk voor mijn blog denk ik elke keer: wat stompzinnig om daar over te schrijven als het in Japan zo slecht gaat...
Normaal gesproken krijg ik nogal snel genoeg van rampen/oorlogberichtgeving (ja, ik weet het, heel erg) en na een paar dagen denk je er amper meer aan. Of zap je gewoon verder...

Dit keer bij Japan is het toch een beetje anders. Misschien omdat ik in het land ben geweest? En dat het daardoor niet meer een ver-van-mijn-bed-show is? Zaterdagochtend stiekem zachtjes zitten snikken voor de t.v. toen er heftige beelden voorbij kwamen.

Over ver van mijn bed gesproken: Libië. Stukken dichterbij maar daar heb ik stiekem al wel een overdosis berichtgeving van gehad...
Ik weet niet zo goed of het een generatie ding is of dat er gewoon zoveel informatie per dag op je af komt dat je nogal aan het filteren slaat en kiest voor de leukere dingen.

Dicht bij mijn bed show: de vader van een collega is afgelopen week overleden. Laat die collega nou ook net een soort van vriendin zijn. Ze zit aan het bureau tegenover me en de afgelopen maanden moest ze vaak even haar hart luchten over de situatie van haar vader.
Het bedrijf waar we werken is klein, allemaal korte lijntjes. We weten veel van elkaar, ook over prive situaties. Je ziet je collega's meer dan je familie en ik kan zeggen dat ik met sommige collega's wel een soort familieband heb! (Inclusief het af en toe eens lekker op elkaar schelden ritueel)

Morgen ga ik samen met twee andere collega's naar de uitvaart, in Rotterdam.(!!! anderhalf uur rijden). Helaas is er geen condoleance want om nou gelijk een crematie voor je kiezen te krijgen... niet zo fijn! Maar ach.. je doet wat je moet doen!

Ik hoop de week morgenavond positief af te sluiten door te gaan stappen met mijn zus. Mocht je vandaag ook nog wat positiefs willen doen: het is geloof ik nationale vrijwilligersdag of iets dergelijks.
In Apeldoorn kun je vandaag jongleren met dementerenden en graffiti spuiten met bejaarden.

(geen grap! Dit zijn echt activiteiten waaruit je kunt kiezen).

donderdag 10 maart 2011

Just Bought...

Ik ben nogal een fan van Etsy.com! Ik kan er uren rondsnuffelen en ideeën opdoen. Na mijn laatste aankoop kan ik vooral aan mijn pols snuffelen:

Ik heb de gok genomen om een geurtje en een bodylotion te kopen via het internet, zónder het te kunnen ruiken.
Maar wie kan een omschrijving als woodsmoke&vanilla nou weerstaan?

Gekocht bij: http://www.etsy.com/shop/FlourishBathBody

Het ruikt echt super lekker! Mooie verpakking, snelle verzending.
Ik ben fan!

woensdag 9 maart 2011

Ienemienemutte

Vandaag was de postbode weer mijn grootste vriend: hij bracht een pakje met mijn laatste bestelling: de nieuwste cd van R.E.M. en de ´Best of´ Madrugada.
Dat laatste klinkt als een zonnige Spaanse band maar het is juist een Noorse band, met een soort donkere, melancholische nummers. Niets zonnigs aan maar wel erg mooi...

Het lastige van meerdere cd´s tegelijk kopen is dat je ze niet tegelijk kan luisteren! (Duh!!)
Hierdoor krijgen niet alle cd's de aandacht die ze verdienen.
Je hebt al een voorkeur want de één mag eerder de cd speler in. Zul je net zien dat er een nummer op staat dat je meteen enorm aanspreekt. Kortom: die gaat op repeat!

De volgende dag sta je weer voor de keuze: cd met de knaller, die je al kent of toch maar cd twee... waar je nog niets van kent.
Waarschijnlijk ga je voor instant gratification en kies je voor de cd die je al een beetje kent. Het lekkere nummer spreekt gelijk gebieden in je hersenen aan die zorgen voor het vrijkomen van dezelfde fijne stofjes die vrijkomen bij het eten van chocola...
(Chocolaaaa!!)

Cd twee krijgt dus wéér niet de aandacht die hij verdient. Als hij geluk heeft mag hij een paar dagen later voor het eerst zijn rondjes in de cd speler draaien. Misschien tijdens een ritje van 10 min. in je auto...

Ik heb meerdere cd's die het de eerste keer moesten afleggen tegen een sterkere tegenstander. Pluis voor de gein ook eens door je cd collectie en je zult zien dat er pareltjes tussen zitten die het waard zijn om weer eens in de speler te gooien.
Televisie uit, lekkere kop koffie/thee/wat dan ook er bij en luisteren maar. Multitaskers kunnen er een tijdschrift bij pakken, grinnik.

Enkele pareltjes die ooit tweede keus waren:

Ozark Henry - Hvekreki (wat overigens iets betekent als "mag er een grote walvis op je strand aanspoelen")
Wolfmother - Cosmic Egg
Gossip - Music for Men

Vandaag was R.E.M. de tweede keus, hij mag morgen mee in de auto :)

dinsdag 8 maart 2011

Jeetje...

Ik heb eigenlijk best veel en best leuke dingen geschreven op mijn blog!
Moet je ook eens doen, je oude blogberichten doorlezen!
Nu maar hopen dat het voor nieuwe inspiratie zorgt!